Digitaal Forensisch Onderzoek

Doordat vrijwel iedereen gebruik maakt van digitale technologie, speelt digitaal forensisch onderzoek een belangrijke rol. De specialisten van Hoffmann voeren digitaal rechercheonderzoek uit en zijn gespecialiseerd in het terugvinden en interpreteren van digitale sporen. Met behulp van specialistische apparatuur zijn ze instaat om naast computers en netwerken zelfs vrijwel alle typen mobiele telefoons, tablets of gps-systemen uit te lezen

Ook de fraudeur maakt steeds meer gebruik van de mogelijkheden van het digitale tijdperk. denk aan het:

- anoniem versturen van bedreigende e-mails
- via internet versturen van vertrouwelijke bedrijfsinformatie naar derden of naar privé-accounts
- digitaal aanmaken van valse facturen
- onbevoegd rondsnuffelen in directiebestanden
- creëren van niet-bestaande bedrijven
- misbruiken van digitale handtekeningen
- onrechtmatig overboeken van geld
- plegen van tijdfraude door het bezoeken van allerlei niet-werkgerelateerde websites


Met digitaal forensisch onderzoek in combinatie met tactisch onderzoek komt u erachter welke fraude door wie is gepleegd, hoe dat is gegaan en hoe u de fraude in de toekomst kunt voorkomen. Onze rechercheurs leggen tijdens het sporenonderzoek alle feiten op tafel en adviseren u voor de vervolgstappen.

Wat is Digitaal Forensisch onderzoek?

Door de nieuwe technologieën ontstaan extra risico’s op malversaties, zoals bedrijfsspionage. Realiseert u zich wel dat uw hele bedrijfsadministratie op een usb-stick past of met één druk op de knop ergens in de cloud kan worden opgeslagen? Een frauderende medewerker  die gebruikmaakt van bedrijfscomputers, laat  sporen achter. Tijdens een digitaal forensisch onderzoek doorzoeken onze specialisten de complexe digitale omgeving van uw organisatie. Na het onderzoek ontvangt u een helder rapport met de bevindingen van de digitaal forensisch specialisten. Omdat het onderzoek op forensisch verantwoorde wijze is uitgevoerd, kan  de rechter het verkregen bewijsmateriaal toetsen aan de procesmatige wijze van het uitgevoerde onderzoek.. De rechter kan het bewijsmateriaal dan meenemen in zijn uitspraak. Onze forensisch digitaal onderzoekers zijn specialisten op hun vakgebied en putten uit een jarenlange ervaring bij onder andere de Nederlandse politie.

Wat gebeurt er precies tijdens een Digitaal Forensisch onderzoek?

Tijdens het onderzoek stellen onze digitaal rechercheurs de relevante data veilig van alle mogelijke gegevensdragers, zoals harde schijven en back-up tapes, of informatie die als stromende data over netwerken wordt getransporteerd. De digitale recherche maakt hierna de gegevens inzichtelijk, voert een uitgebreide analyse uit en interpreteert alle data. Daarna confronteren de rechercheurs de betrokken personen op professionele wijze met hun bevindingen. De rechercheurs verwerken alle resultaten in een heldere rapportage die voor u bruikbaar is bij eventuele juridische procedures.

Meer weten over digitaal forensisch onderzoek?

In de contactbanners vindt u contactgegevens van Ron Nieuwendijk en Johan Klokman; samen met andere specialisten wisselt een van hen hierover graag met u van gedachten.