Concurrentiebeding en lekken van informatie

Medewerkers die informatie doorspelen aan de pers, de concurrent of een zakenrelatie zorgen meestal voor grote schade. Als u vermoedt dat één van uw medewerkers bij een concurrent wil gaan werken, kunt u zich mogelijk beroepen op het concurrentiebeding of het relatiebeding. U vindt het concurrentie- of relatiebeding in het arbeidscontract of het cao. Het doorspelen van vertrouwelijke informatie is een onrechtmatige daad. Maar wat doet u als u ermee te maken krijgt?

Waarom ingrijpen als een medewerker het concurrentiebeding of relatiebeding schendt of informatie lekt?

Als gevoelige informatie in handen komt van de concurrent, lijdt uw organisatie daaronder. De financiële schade of imagoschade kan aanzienlijk zijn. Om te voorkomen dat het zover komt, kunt u een onderzoek naar het informatielek, het concurrentiebeding of relatiebeding instellen. Onze rechercheurs onderzoeken dan op discrete wijze hoe de vork precies in de steel zit. Het resultaat is een helder resultatenrapport met voldoende bewijsmateriaal.

Hoe ziet een onderzoek naar concurrentiebeding of relatiebeding eruit?

Bewijzen dat een medewerker informatie doorspeelt aan derden, is nog niet zo makkelijk. Dat geldt ook als u vermoedt dat een medewerker bij een concurrent gaat werken en het relatiebeding overtreedt. Maak in uw onderzoek naar het overtreden van het concurrentiebeding, relatiebeding en het lekken van informatie gebruik van onze jarenlange ervaring en het feit dat we alle diensten onder één dak hebben. Met behulp van observatie, deskresearch, recherche  en forensisch ICT-onderzoek halen onze specialisten de feiten boven tafel. De afdelingen Bedrijfsrecherche en ICT-Security werken dan nauw samen. Na de fase van informatieverzameling analyseren en beoordelen onze rechercheurs de verzamelde informatie. Ze schrijven hun bevindingen op in een rapport. En bij constateringen voeren zij een confronterend gesprek. Op basis van de onderzoekresultaten kunt u (arbeidsrechtelijke) maatregelen jegens uw (ex-)medewerker en het concurrerende bedrijf of de ontvanger van de gelekte informatie nemen.

Meer weten over een onderzoek naar concurrentiebeding en relatiebeding?

Wilt u meer informatie over het concurrentiebeding of wilt u weten of een onderzoek iets voor u is? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder.