Inzet verborgen camera: hoe werkt het?

Binnen veel bedrijven wordt gestolen. Vaak zijn daders van diefstallen binnen bedrijven of organisaties alleen te achterhalen door de inzet van verborgen camera’s. Hoffmann maakt in haar onderzoeken al jarenlang gebruik van verborgen camera’s, maar het is niet zo dat iedereen zomaar even dit opsporingsmiddel in kan zetten.

De inzet van de verborgen camera binnen bedrijven is in Nederland gebonden aan wet- en regelgeving, met name ter bescherming van de privacy van personen. Zo mag een camera bijvoorbeeld slechts kortdurend en gericht worden ingezet, gemiddeld worden onze camera’s voor een periode van drie tot vier weken ingezet met een eventuele uitloop. Daarnaast moet u een algemene bepaling opnemen in uw bedrijfsregels over de eventuele inzet van verborgen camera’s.

Vanwege onze jarenlange expertise met camera-onderzoeken kunnen de specialisten van Hoffmann snel toetsen of de inzet van een verborgen camera juridisch is toegestaan binnen de kaders van de Nederlandse privacy-wetgeving. U wilt de beelden immers later ook in een juridische procedure kunnen gebruiken.

Onze technisch specialisten kunnen er voor zorgen dat de camera snel en discreet wordt geplaatst, zodat daders van diefstallen kunnen worden geïdentificeerd. Als er een dader in beeld komt, kunt u ervoor kiezen om de persoon zelf aan te spreken, maar in veel gevallen wordt echter ook gekozen voor begeleiding door rechercheurs van Hoffmann, waarbij eventueel een gespreksverslag wordt opgesteld dat weer in een eventuele rechtszaak kan worden gebruikt.

Heeft het voorgaande vragen bij u opgeroepen of denkt u aan de inzet van een verborgen camera? Noteer onderstaand uw bedrijfs- en persoonsgegevens. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend gesprek. Uiteraard gaan wij zeer discreet om met uw informatie.

Boek hier uw camera inzet

Velden met een * zijn verplicht