CEO-fraude, actueler dan ooit

12 november 2018

Het nieuws over bioscoopketen Pathé die slachtoffer is geworden van CEO-fraude zal niemand ontgaan zijn. Veel media belichtten vooral de kant hoe het toch mogelijk is dat 19 miljoen euro is overgemaakt aan een criminele organisatie.

Ook bij Hoffmann is duidelijk merkbaar dat CEO-fraude steeds vaker voorkomt en professioneler  wordt. Het aantal dossiers dat in 2018 is behandeld is enorm gestegen en de bedragen die buit worden gemaakt worden steeds hoger, tot in de miljoenen.

Radio EenVandaag

Hoffmann is door diverse media benaderd om toelichting te geven als expert op het gebied van fraude onderzoek en cybersecurity.

In de radiouitzending EenVandaag op radio 1 wordt Martijn van de Beek uitgebreid geïnterviewd door Suzanne Bosman over CEO-fraude. Hij legt uit hoe deze fraudevorm vaak in zijn werk gaat aan de hand van een voorbeeld en hoe bedrijven er mee om moeten gaan. 

Artikel Elsevier weekblad

Spread artikel Elsevier

In meedere nieuwsartikelen is een bijdrage geleverd over de ervaringen van Hoffmann.

In weekblad Elsevier belicht Martijn van de Beek de manier waarop fraudeurs te werk gaan. Sociaal Psycholoog Inge Wetzer legt vanuit de psychologie uit wat er tegen te doen. 

Artikel Algemeen Dagblad

Artikel AD

AD.nl: Misschien denkt u, dat zou mij nooit gebeuren. Maar CEO-fraude is een hele geraffineerde vorm van oplichting, vertelt Martijn van de Beek, directeur van bedrijfsrecherche Hoffmann. ,,Je wordt als het ware in een soort geheime operatie van het bedrijf getrokken, waarbij je baas zegt dat je snel een groot bedrag moet overboeken.’’

Artikel Telegraaf

Artikel Telegraaf

de Telegraaf: Naar het geld kunnen bedrijven vaak fluiten. Het wordt via verschillende landen, waaronder bijvoorbeeld Oost-Europa of Dubai weggesluisd. ,,Als je heel snel bent, kunnen banken rekeningen bevriezen en wordt een deel teruggehaald”, aldus Van de Beek. Maar eenmaal buiten Europa, wordt het een lastig verhaal. Zeker als landen ‘niet veel prioriteit geven aan opsporing. Dan duurt het soms maanden voordat er informatie wordt gegeven, legt de beveiligingsdeskundige uit. En zijn de fraudeurs gevlogen.

Mocht u zelf slachtoffer zijn geworden van CEO-fraude of heeft u het vermoeden dat uw organisatie doelwit is van dit soort fraudes, aarzel dan niet en neem direct contact met ons.

Omdat snelheid geboden is zullen wij direct actie met u ondernemen om schade te beperken dan wel te voorkomen .

In oktober heeft Hoffmann een kennissessie georganiseerd om klanten uit te leggen hoe deze vorm van fraude werkt en hoe organisaties zich kunnen wapenen tegen deze vorm van fraude.

Een presentatie als deze kunnen we ook in uw organisatie geven, Wilt u meer informatie over CEO-fraude of over de mogelijkheden van een presentatie? Neem contact met ons op en onze specialisten helpen u graag verder.