Concurrentiebeding en lekken van informatie

Medewerkers die informatie doorspelen aan de pers, de concurrent of een zakenrelatie zorgen meestal voor grote schade. Als u vermoedt dat één van uw medewerkers bij een concurrent wil gaan werken, kunt u zich mogelijk beroepen op het concurrentiebeding of het relatiebeding. U vindt het concurrentie- of relatiebeding in het arbeidscontract of het cao. Het doorspelen van vertrouwelijke informatie is een onrechtmatige daad. Maar wat doet u als u ermee te maken krijgt?

Concurrentiebeding en lekken van informatie

Als gevoelige informatie in handen komt van de concurrent, leidt uw organisatie daaronder. De financiële schade of imagoschade kan aanzienlijk zijn. Om te voorkomen dat het zover komt, kunt u een onderzoek naar het informatielek, het concurrentiebeding of relatiebeding instellen. Onze rechercheurs onderzoeken dan op discrete wijze hoe de vork precies in de steel zit. Het resultaat is een helder resultatenrapport met voldoende bewijsmateriaal.

Meer weten over een onderzoek naar concurrentiebeding en relatiebeding?

Wilt u meer informatie over het concurrentiebeding of wilt u weten of een onderzoek iets voor u is? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder.