Informatie Technologie (IT) wordt zowel zakelijk als privé dagelijks gebruikt voor een veelvoud van doelen. Voorbeelden van toepassingen zijn e-commerce, de e-overheid en internetbankieren. Dergelijke toepassingen vloeien ook steeds meer in elkaar over.

Organisaties worden echter dagelijks via internet aangevallen. Ook doen zich andere cybersecurity incidenten voor. Een incident kan voor de betrokken organisatie financiële verliezen of privacyclaims veroorzaken. En dat kan weer grote gevolgen hebben voor de bedrijfscontinuïteit. Deze cyberdreigingen, risico's en afhankelijkheden maken dat de beveiliging van iedere IT-omgeving goed geregeld moet zijn.

Als een organisatie wordt geraakt door een cybersecurity incident, is het bovendien noodzakelijk om als organisatie zo goed mogelijk te blijven functioneren en de oorzaken en gevolgen van het incident zo snel mogelijk weg te nemen. Hierbij is het belangrijk om snel, gecoördineerd en effectief te reageren.

Wat is Incident Response?

Incident Response is het op georganiseerde wijze voorkomen, bestrijden en wegnemen van de oorzaak van een beveiligingsincident in een computer of netwerk. Het doel van Incident Response is om zo snel mogelijk de oorzaak van het betreffende incident weg te nemen en de impact zo veel mogelijk te reduceren. Daarbij moet er, zodra er een incident is geconstateerd, een effectieve interventie plaatsvinden, zodat een IT-omgeving weer snel operationeel is.

Onze aanpak

Bij een incident kunt u ons 24/7 bellen op ons noodnummer. Onze specialisten voeren dan samen met u een eerste triage uit om te bepalen wat de aard van het incident is, wat de risico’s zijn en wat de beste aanpak is om het incident op te lossen. Vervolgens komt Hoffmann naar u toe om het incident verder te analyseren en op te lossen.

Hoffmann’s Incident Response biedt een:

  • snelle en effectieve interventie in geval van een cybersecurity incident
  • kosteneffectieve oplossing
  • verhoogde bedrijfscontinuïteit

Zo blijft u baas in eigen netwerk.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Of direct advies nodig?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.