Risico-inventarisatie

Bij cybersecurity denkt u waarschijnlijk meteen aan het beschermen van uw ICT-infrastructuur. Logisch. Niemand wil kwaadwillenden die in hun systemen grasduinen. Maar waar zouden zij naar op zoek zijn? Ken uw kroonjuwelen en bepaal de risico’s.

Heeft u gevoelige persoonsgegevens? Grote geldstromen? Kwetsbare kennis en expertise? Of systemen die bij niet functioneren zorgen voor directe verliezen? Het is belangrijk om uw kroonjuwelen goed te kennen en zelf proactief te kiezen welke risico’s u hiermee wilt lopen.

Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid

Zodra u goed in beeld heeft welke informatie en applicaties cruciaal zijn voor het goed functioneren van uw organisatie is het belangrijk te bepalen welke risico’s u hiermee loopt op het gebied van beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit. Hoe erg is het als het systeem een tijdje uit staat? Hoe erg is het als bepaalde informatie wordt aangepast? Belangrijk is om te bepalen hoe groot bepaalde risico’s zijn en wat de impact daarvan is. Zo ontstaat een duidelijk risicoprofiel dat als basis dient voor uw verdere informatiebeveiliging.

Onze aanpak

Om te beginnen bekijken we welke informatie binnen uw organisatie al voorhanden is. Daarna voeren onze informatiebeveiligingsspecialisten gesprekken met belangrijke stakeholders om het beeld over uw organisatie compleet te maken. Met deze informatie stellen we een risicoprofiel op. Vervolgens bepaalt u of het geschetste profiel goed aansluit op uw organisatie, onder begeleiding van onze specialisten. Zo handzaam en praktisch mogelijk, zodat u bij het vervolgproces goede keuzes maakt en uw informatiebeveiligingsbeleid en –plannen een goed fundament hebben.

Meer weten?

Wilt u een risicoprofiel opstellen of een oud risicoprofiel vernieuwen? In de contactbanner vindt u contactgegevens van Barry Visser en Mo Ballari, samen met andere specialisten wisselen zij hierover graag met u van gedachten.