Forensic Readiness

Fraude, een cyberincident of andere calamiteiten binnen uw organisatie, het zal u maar gebeuren. Het beste is uiteraard dit te voorkomen - helaas lukt dat niet altijd. Wat u kunt doen om goed opvolging te geven aan een cyberincident? De Forensic Readiness Scan geeft inzicht of uw technische infrastructuur goed voorbereid is.

Met deze scan krijgt u antwoorden op vragen als: Wordt belangrijke informatie uit uw systemen bewaard zodat u bij een incident de oorzaak kunt achterhalen? Kunt u vaststellen hoe groot eventuele schade is? En heeft u de juiste processen hiervoor ingericht?

Ideale basis voor onderzoek

Stel dat een medewerker gevoelige informatie naar een concurrent lekt of een leverancier steekpenningen betaalt aan uw medewerkers. Met een tactisch en digitaal onderzoek achterhalen onze rechercheurs wat er precies aan de hand is. En welke bewijzen er tegen de betrokken personen zijn. Zo'n onderzoek vindt ook vaak plaats in uw ICT-infrastructuur. De Forensic Readiness Scan laat zien of deze omgeving essentiële informatie voor u bewaart en hoe moeilijk of makkelijk ze zich laat onderzoeken.

Hoe werkt het?

Onze specialisten toetsen of de juiste digitale informatie voor het forensisch onderzoek, in de juiste vorm voorhanden is. Vooral binnen uw bedrijfsspecifieke, kritische processen. Denk aan administratiepakketten, CRM-systemen en software voor research en development. Maar ook informatie over het gebruik van uw internet- en e-mailvoorzieningen.

Na afloop krijgt u een op maat gesneden pakket maatregelen om uw forensic readiness te verbeteren; zo ontstaat een goede basis voor forensisch onderzoek. En het mooie is: we brengen meteen zwakke plekken aan het licht. Zo blijft u fraudeurs en cybercriminelen een stap voor.

Meer weten?

Is de Forensic Readiness Scan iets voor uw organisatie? In de contactbanner vindt u contactgegevens van Barry Visser, samen met andere specialisten wisselen zij hierover graag met u van gedachten.