Security-architectuuradvies

Uiteraard wilt u een ICT-infrastructuur die weerbaar is tegen cyberaanvallen. Is uw organisatie nieuwe of vernieuwde functionaliteiten aan het ontwikkelen? Dan is het verstandig om informatiebeveiliging al in de ontwerpfase mee te nemen: Security by Design.

Testen of uw ICT-infrastructuur voldoende weerbaar is, is hoe dan ook een must. Een penetratietest geeft u inzicht in uw grootste kwetsbaarheden. Het repareren daarvan kan een kostbaar karwei zijn. Het is daarom beter om informatiebeveiliging al in de ontwerpfase van uw systemen en (nieuwe) applicaties mee te nemen.

Geen vertraging en extra investeringen

Specialistische kennis over een goede architectuur voor informatiebeveiliging is vaak maar beperkt voorhanden binnen een organisatie. Dat komt omdat deze steeds kort nodig is in iedere fase van de ontwikkeling van nieuwe of vernieuwde ICT-functionaliteit. Een oplossing is om gedurende een langlopend ICT-project regelmatig kort advies te krijgen. Onze information security-architecten zorgen dat de beveiliging al vanaf de start goed mee wordt genomen in het ontwerp en de implementatie. Dat bespaart u veel onnodige vertraging en extra investeringen achteraf.

Altijd blijven testen

Omdat de ontwikkelingen op ICT-gebied snel gaan, kan een systeem dat vandaag nog veilig is, morgen alweer kwetsbaar zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of uw ICT-infrastructuur nog steeds weerbaar. Onze penetratietest is daar een uitstekende manier voor. Hoe regelmatig u dit het beste doet, hangt samen met uw risicoprofiel.

Meer weten?

Interesse in Security by Design? Meer weten? In de contactbanner vindt u contactgegevens van Barry Visser en Mo Ballari, samen met andere specialisten wisselen zij hierover graag met u van gedachten.