Het beste is uiteraard om zulke incidenten zo veel mogelijk te voorkomen, maar helaas lukt dat niet altijd.

Stel dat een medewerker gevoelige informatie naar een concurrent lekt of een leverancier steekpenningen betaalt aan uw medewerkers. Dan zullen onze onderzoekers met een tactisch en digitaal onderzoek proberen te achterhalen wat er precies aan de hand is en welke bewijzen zij tegen de betrokken personen kunnen vinden. Daarbij zullen zij ook uw ICT-infrastructuur onderzoeken.

Het is dan van groot belang dat uw technische en fysieke infrastructuur goed op een dergelijk onderzoek is voorbereid. De Forensic Readiness Scan van Hoffmann geeft u vóóraf antwoord op de vraag of dat binnen uw organisatie het geval is.

Met de Forensic Readiness Scan krijgt u antwoorden op vragen als: wordt belangrijke informatie uit de systemen bewaard zodat wij bij een incident de oorzaak kunnen achterhalen? Hoe makkelijk zijn de systemen te onderzoeken? Kunnen wij vaststellen hoe groot eventuele schade is? En heeft u de juiste processen ingericht?

Onze aanpak: hoe ziet een Forensic Readiness Scan eruit?

Onze specialisten toetsen of de juiste digitale informatie voor het forensisch onderzoek in de juiste vorm voorhanden is, en blijft, vooral binnen uw bedrijfsspecifieke kritische processen. Denk hierbij aan administratiepakketten, CRM-systemen en software voor research en development, maar ook aan uw internet- en e-mailvoorzieningen.

Na afloop krijgt u een professioneel en helder advies, met een op maat gesneden pakket maatregelen om uw forensic readiness te verbeteren. Daarmee creëert u een goede basis voor forensisch onderzoek en zal het onderzoek bij een eventuele calamiteit sneller resultaten opleveren. En het mooie is: een Forensic Readiness Scan brengt ook zwakke plekken aan het licht, zodat u ook die kunt aanpakken en u fraudeurs en cybercriminelen een stap voor blijft.

Meer informatie?

Bent u benieuwd of uw organisatie forensic ready is?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten wisselen hierover graag met u van gedachten.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier Forensic Readiness

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.