Hoffmann in het nieuws

7 juni 2017

Vanuit onze afdelingen Recherche, Cybersecurity en Riskmanagement verschenen diverse interviews en publicaties in diverse media.

Noordhollands Dagblad

In het Noordhollands Dagblad van 3 juni 2017 verscheen een mooi interview met Richard Mulder, unitmanager Recherche bij Hoffmann, over stelen op het werk.  

Iets meenemen van de werkvloer, stelen van de baas; het is van alle tijden. Wat wel verandert, is wat er gestolen wordt, door wie en de gevolgen. Lees hier het volledige interview. 

InformatieBeveiliging Magazine

Een artikel van Dr. Inge Wetzer, sociaal psycholoog cybersecurity bij Hoffmann, in de uitgave InformatieBeveiliging Magazine IB3.

Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder. Dit geldt niet alleen op technisch vlak, maar zeker ook op menselijk vlak. Social engineering-technieken worden steeds vernuftiger en het vraagt steeds meer van de mens om daar weerbaar tegen te zijn. Tijd voor een nieuwe strategie!

Het artikel, Voorbij awareness - grip op cyberveilig gedrag, is hier te lezen. 

NRC

Eenderde van het elektronisch afval belandt bij het restafval of bij niet-gecertificeerde schroothandels, blijkt uit onderzoek. En die nemen het niet zo nauw met het milieu. 

Het artikel "Schroothandels sjoemelen met afgedankte elektronica", NRC 13 juni 2017, is hier te lezen.