Hoffmann Forensisch IT redt 'niet meer te herstellen' harde schijf luisteraar Radio 538

2 februari 2017

Radio 538 heeft in januari altijd de actie 'Hier met je rekening'. Bij deze actie kunnen luisteraars een rekening indienen, toegelicht met een opvallend verhaal bij deze rekening. De rekening wordt vervolgens door Radio 538 vergoed. Zo ook bij Marloes uit Rotterdam. Zij kwam in de uitzending bij de ochtendshow van Edwin Evers. Hoffmann is dè partner voor het bedrijfsleven op het gebied van bedrijfsrecherche, riskmanagement en cybersecurity. Zaken voor particulieren nemen wij normaliter niet in behandeling maar het verhaal van Marloes op Radio538 heeft ons doen besluiten een uitzondering te maken.

Mandy Heere en Willem Loman met de bos bloemen van Marloes
Mandy Heere en Willem Loman met de bos bloemen van Marloes. Mandy, boekhoudmedewerker, nam het initiatief voor de actie. Willem voerde de herstelwerkzaamheden uit.

Via datingsite Tinder had zij een jongen leren kennen op de Canarische eilanden. Deze jongen verbleef een tijdje in Rotterdam en in die periode daten ze een tijdje en hadden ze het samen erg gezellig. De laatste week voordat hij weer zou vertrekken bood Marloes aan dat hij de laatste dagen voor zijn vertrek wel bij haar mocht verblijven. Nog steeds erg gezellig, totdat Marloes de dag voor zijn geplande vertrek thuis kwam en bleek dat hij haar hele huis had leeg gehaald. Al haar elektronische apparatuur had hij meegenomen en, zo bleek later, verkocht bij een dumpzaak bij Marloes om de hoek.

Marloes deed aangifte en enkele weken later kwam het bericht dat de jongen was aangehouden in Scheveningen. Een deel van haar spullen kreeg ze vervolgens terug maar haar laptop werd niet meer terug gevonden. Haar back-up harde schijf werd wel teruggevonden maar deze bleek gewist te zijn en de politie gaf aan de gegevens op de harde schijf 'niet meer te kunnen herstellen'. Erg vervelend want alle materiaal dat Marloes als grafisch ontwerper heeft gemaakt en haar administratie was zij hierdoor kwijt.

Meerdere collega's van Hoffmann hoorden het verhaal van Marloes op de radio en vroegen zich af of Hoffmann iets voor haar zou kunnen betekenen. Via Radio 538 werd er contact gezocht met Marloes en werd haar aangeboden dat Hoffmann een poging wilde doen om de gegevens alsnog te redden. De harde schijf werd op het kantoor van Hoffmann gebracht en de medewerkers van de afdeling Forensische IT van Hoffmann maakten een exacte kopie van de harde schijf. Vervolgens werd geprobeerd om zo veel mogelijk bestanden te herstellen. En met succes, een zeer grote hoeveelheid bestanden werd teruggevonden en bij Marloes terug bezorgd. Haar portfolio en administratie werd hierdoor weer zo goed als compleet. Als bedankje liet Marloes een mooie bos bloemen bezorgen bij Hoffmann op kantoor, wat erg gewaardeerd wordt.

Luister het fragment uit de uitzending van 'Evers Staat Op' hier terug.