Tips #237 - Een eigen handeltje tijdens ziekte

Onze opdrachtgever in de koffiebranche heeft een zieke medewerker in dienst. Hij kan zijn werkzaamheden als servicemonteur niet meer uitvoeren. Onder andere omdat hij niet in staat is om lang auto te rijden en te tillen. Maar dan komt er een mail binnen. Op basis daarvan vraagt de werkgever zich af of de zieke medewerker zonder toestemming een eigen handeltje is begonnen. En voert hij  werkzaamheden uit die hij zegt niet te kunnen uitvoeren? De opdrachtgever schakelt ons in om de situatie te onderzoeken.

Observaties met proefaankoop
Naast observaties zetten we een proefaankoop in als opsporingsmethode in deze zaak. We reageren op een advertentie waarin de zieke medewerker onder een valse naam een koffiemachine aanbiedt. De koop vindt plaats bij een groot winkelcomplex, want de medewerker moet daar toch zijn om een nieuw bankstel te kopen. Op de dag van de koop zien we hem inderdaad in een auto met aanhangwagen arriveren. Later maken we foto’s van hoe hij het nieuwe bankstel samen met zijn vriendin in de aanhanger tilt.

Reparatie nodig
De zieke medewerker geeft ons zijn visitekaartje en vertelt dat hij ook  koffiemachines repareert. Na een tijdje nemen we daarover contact met hem op. Onze opdrachtgever heeft ons een kapot apparaat ter beschikking gesteld die we bij de medewerker thuis brengen. Daar helpt hij ons met uitladen en gaat hij ons voor naar zijn werkplaats vol gereedschap, onderdelen en een aantal koffiemachines. Na afloop van de reparatie krijgen we een professionele factuur. 

Het vervolg
Normaal confronteren onze rechercheurs de medewerker met de bevindingen. Zij zijn onafhankelijk en zijn ervaren in de opbouw van zo’n confronterend gesprek. Maar ondanks ons advies wilde de werkgever toch zelf de confrontatie aan gaan. De medewerker ontkent echter koffiemachines te verkopen en te repareren. Maar op basis van de feiten ontbindt de rechter uiteindelijk de arbeidsovereenkomst. Ook moet de medewerker de kosten van ons onderzoek terugbetalen aan de opdrachtgever.

Terug naar het overzicht