Interim directeur

Organisaties komen soms met Hoffmann in contact in een periode waarin ook de leiding bij integriteitskwesties betrokken is. Zo werd eind mei duidelijk dat in 39% van de gevallen waarin een CEO moest opstappen, dit als gevolg van een integriteitskwestie was[1].

Een dergelijke kwestie veroorzaakt vaak een lastige periode voor de organisatie. De druk om snel verder te gaan zorgt er niet altijd voor dat organisaties de tijd nemen om  met alle aandacht de nieuwe leiding te selecteren. De organisatie moet immers verder. Tenslotte is een organisatie in een tijd van crisis extra kwetsbaar en zal er niet meteen aan een interim bestuurder gedacht worden.

Hoffmann heeft in de loop der jaren vaker de vraag gehad of zij ook kon voorzien in een betrouwbare capabele interim bestuurder. Juist in een situatie van crisis wil je een betrouwbaar persoon die rust brengt in de organisatie zodat vanuit rust gezocht kan worden naar opvolging. Om die reden heeft Hoffmann een netwerk van betrouwbare en capabele interim directeuren/ managers gecreëerd die een interim rol kunnen vervullen in uw organisatie. 

Hoffmann aanpak

Hoffmann kan u helpen aan een betrouwbare interim directeur, of –manager. Deze interim directeur,- manager zorgt dat de crisis wordt bestreden, er rust in de organisatie ontstaat en van de opvolger een goede kan maken. Daarnaast kan Hoffmann de organisatie bijstaan in het wegnemen van de oorzaken voor niet-integer gedrag door hier met gedragswetenshappers onderzoek naar te doen. Ook kunnen wij een eventuele nieuwe bestuurder screenen en tenslotte kan de weerbaarheid van de organisatie verhoogd worden doordat de interim directeur-, of manager in de tussentijd duidelijke taken en verantwoordelijkheden belegd binnen afdelingen en teams, en deze procedures en maatregelen doorvoert en interne controles initieert.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van een interim directeur, -manager voor uw organisatie? Neem dan contact op met ons via info@hoffmann.nl of 088-2986600. Wij zijn u graag van dienst. 

[1] https://www.nu.nl/werk/5892906/39-procent-van-vertrekkende-ceos-moest-weg-na-integriteitskwestie.html