Laat uw WiFi netwerk en apparaten testen via een gesimuleerde aanval

18 oktober 2018

De hackpoging van vier Russische hackers op het wifi-netwerk van de OPCW (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens) in Den Haag kwam twee weken geleden groot in het nieuws. In april al werd deze hackpoging verijdeld door de Nederlandse militaire inlichtingendienst.

Bent u zich bewust van de beveiligingsrisico’s van WiFi voor uw organisatie? Onderzoekers van Hoffmann ontdekken nog regelmatig beveiligingsproblemen in draadloze netwerken, zoals:

De mogelijkheid tot het onderscheppen van logingegevens bij foutieve implementaties van WPA2 Enterprise netwerken;

  • Voorspelbare wachtwoorden (Pre-Shared Keys);
  • Gebrekkige segmentatie/filtering;
  • Het omzeilen van beperkingen zoals twee-factor authenticatie;
  • Het afluisteren en ontsleutelen van netwerkverkeer.

Hoffmann voert al jaren de ‘Pentest à la Hoffmann’ uit voor verschillende organisaties en overheden. Met deze pentest wordt de weerbaarheid getest van de IT-infrastructuur, waaronder  uw WiFi netwerk.

Onze ethical hackers gaan daarbij verder dan anderen: we melden niet alleen waar we naar binnen kunnen, maar doen dat ook echt om te laten zien wat een hacker daadwerkelijk kan. Want laten zien dat bepaalde gevoelige informatie voor ons beschikbaar is heeft veel meer impact dan simpelweg vertellen dat het kan. Uiteraard adviseren wij u hoe aangetroffen kwetsbaarheden weg te nemen.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Onze specialisten helpen u graag verder om uw organisatie zo goed mogelijk weerbaar te maken tegen cyberdreigingen op allerlei vlakken.