Leveren CISO

Uw corebusiness, dat is waar u uw aandacht op wilt richten. Niet op zaken als informatiebeveiliging. Die wilt u simpelweg goed geregeld hebben. Want ze kunnen wel leiden tot imagoschade, verlies van kwetsbare informatie of uitval van kritieke systemen. Een information securityofficer (ciso) neemt die zorgen weg.

De sturing op informatiebeveiliging legt u het beste in handen van een specialist. Eén persoon of een team van specialisten die strategisch, tactisch en operationeel regelen dat u zich geen zorgen meer maakt over uw informatiebeveiliging. 

Directe rapportage en mandaat

De leiding van een organisatie wil altijd direct op de hoogte zijn van actuele dreigingen van incidenten met een hoog afbreukrisico. Dat is de taak van de information securityofficer, een specialist die zijn werk onafhankelijk moet kunnen doen. Met voldoende mandaat om collega’s aan te spreken op benodigde acties en een directe rapportagelijn naar de board.

Parttime of fulltime?

Welke inzet nodig is om de rol van de information securityofficer in te vullen hangt direct samen met uw risicoprofiel. Soms wilt u een team hiermee belasten, soms één persoon voor hooguit een dag in de week. Hoe dan ook moet deze functionaris over de juiste kennis en ervaring beschikken. Bij parttime-invulling is het daarom soms verstandiger een professional in te huren, in plaats van de werkzaamheden als extra taak neer te leggen bij een medewerker zonder noodzakelijke kennis en ervaring.

Wij helpen u graag met de invulling van deze rol. Dat kan parttime, terwijl u een eigen medewerker werft, of voor langere termijn.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u de rol van information securityofficer het beste invult? In de contactbanner vindt u contactgegevens van Mo Ballari en Barry Visser, samen met andere specialisten wisselen zij hierover graag met u van gedachten.