Myra van Esch-Bussemakers treedt in dienst als Director Cybersecurity bij Hoffmann

1 november 2018

Per 1 november 2018 treedt Myra van Esch-Bussemakers in dienst als Director Cybersecurity bij Hoffmann te Almere. Van Esch gaat leiding geven aan deze unit met professionals waaronder ethical hackers, sociaal psychologen en informatiesecurity experts. Hoffmann is vooral bekend als marktleider in zakelijke fraude- en integriteitsonderzoeken, zowel repressief als preventief. De afdeling Cybersecurity is al ruim 16 jaar onderdeel van Hoffmann. Met de komst van Myra van Esch kan deze afdeling verder doorontwikkeld worden waardoor de unieke propositie op het gebied van de menskant in Cybersecurity verder wordt verstevigd.

“Het toepassen van kennis in de praktijk in concrete oplossingen is voor mij dé reden om naar Hoffmann te gaan” vertelt Myra van Esch. “Ik kijk uit naar de samenwerking met andere grote en kleine partijen om de digitale wereld veiliger te maken.”

Myra van Esch is afgestudeerd en gepromoveerd aan de Radboud Universiteit als cognitiewetenschapper in Nijmegen. Daarna heeft zij verschillende functies bekleed binnen TNO Defensie en Veiligheid. De afgelopen 10 jaar gaf ze als research manager en directeur leiding aan teams op het gebied van menselijk gedrag (Human Factors) en Cybersecurity.

Directeur Martijn van de Beek: “Gedragswetenschappers leveren inmiddels een grote bijdrage aan het bevorderen van cyberveilig & compliant gedrag bij onze klanten. Met de komst van Myra is deze manier van benaderen ook geborgd in het management team van Hoffmann.”