Pentest à la Hoffmann

Cybercriminaliteit neemt naar verwachting fors toe de komende jaren. Criminelen, spionnen en activisten die een digitale aanval gebruiken om aan belangrijke informatie of geld te komen. Een penetratietest (pentest) laat zien of uw infrastructuur voldoende weerbaar is of niet.

Het is belangrijk dat u regelmatig checkt of uw ICT-infrastructuur nog voldoende veilig is. Zeker als u nieuwe systemen aan uw infrastructuur toevoegt, maar ook omdat er dagelijks nieuwe kwetsbaarheden worden ontdekt in al gebruikte hard- en software. Een pentest geeft u inzicht in de kwetsbaarheid van uw infrastructuur. Niet alleen van uw website(s), maar ook uw interne netwerk en gebruikte of zelfontwikkelde app’s.

Zichtbare impact

Onze specialisten doen bij de start een eerste scan van de mogelijkheden tot het verkrijgen van toegang tot uw systemen. Ze proberen zo snel mogelijk rechten te verkrijgen waarmee zij toegang hebben tot essentiële informatie of belangrijke bedrijfskritische applicaties. Wij gaan daarbij verder dan anderen: we melden niet alleen waar we naar binnen kunnen, maar doen dat ook echt om te laten zien wat een hacker daadwerkelijk kan. Want laten zien dat bepaalde gevoelige informatie voor ons beschikbaar is heeft veel meer impact dan simpelweg vertellen dat het kan.

Richtlijnen en vrijwaring

Vanzelfsprekend doen wij dit zo voorzichtig dat uw kritieke processen daar geen hinder van hebben en houden we ons bij het testen aan voor uw sector belangrijke richtlijnen. Overigens voeren wij pentesten altijd uit met een vrijwaring, zodat wij ons niet schuldig maken aan computervredebreuk.

Meer weten?

Is uw ICT-infrastructuur (weer eens) toe aan een pentest? Download hier meer informatie over de Hoffmann Pentest. In de contactbanner vindt u contactgegevens van Barry Visser en Mo Ballari, samen met andere specialisten wisselen zij hierover graag met u van gedachten.