Red Teaming Risk

Bedrijven investeren veel geld in de beveiliging van hun panden, goederen, medewerkers en informatie. Het moment dat zich een calamiteit voordoet is de ultieme test om te zien of deze investeringen hun nut bewijzen. Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor een deel of het geheel van de beveiliging worden helaas zelden of nooit worden geconfronteerd met de veroorzakers van incidenten.

Doel

Door de Hoffmann Red Teaming dienst in te zetten krijgt u inzicht in de mogelijkheden waar potentiële tegenstanders gebruik van kunnen maken om uw beveiliging te omzeilen.

Een belangrijk doel van een Red Teaming oefening is vaak om de kwaliteit van detectie en respons te testen en in kaart te brengen. Hierbij combineren we de factoren mens, organisatie en techniek. We maken vooraf duidelijke afspraken over de doelstellingen, reikwijdte en gebruikte methodieken.

Onze Red Teaming dienst laat zich kenmerken door realisme en specialisme tijdens de gerichte aanval door onze experts (het Red Team). We besteden tijdens een oefening veel tijd aan planning en voorbereiding. De aanval begint zo geruisloos mogelijk en kan indien gewenst of noodzakelijk, geleidelijk een luidruchtiger karakter krijgen.

Preventie

Red teaming oefeningen zijn vooral geschikt voor organisaties die hun weerbaarheid tegen realistische aanvallen willen toetsen. Hiervoor is wel een bepaalde basis aan beveiligingsmaatregelen nodig. In overleg kunnen preventieve maatregelen ook bij het proces betrokken worden. Indien gewenst plaatsen wij (extra) expertise binnen uw 'Blue Team' (het verdedigingsteam) om op effectieve wijze verbeterpunten te identificeren en/of aanvullende maatregelen te implementeren.

Red Teaming om uw beveiliging van uw pand te testen in combinatie met Red Teaming om uw informatiebeveiliging te testen voorziet in een groeiende behoefte in de markt. Kan een hacker ongezien uw pand betreden en vervolgens op uw netwerk inloggen om bedrijfsgegevens weg te halen. Hoffmann heeft ook voor deze combinatie de expertise in huis.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over deze dienstverlening? Neem contact met ons op via het contactformulier op deze pagina of bel met 088-2986600.