Training crisisteams

‘Train as you fight’ is een gevleugelde uitspraak over training en simulaties bij defensie. Het klinkt heftig, maar een crisisplan werkt pas als het getraind wordt.

Dit begint met het bewustzijn van mogelijke crisisscenario’s en hoe deze ingrijpen in de dagelijkse processen van uw bedrijf. Daarnaast moet u op de hoogte zijn van de taken van het crisisteam en wie er verder betrokken zijn of moeten zijn.

Onze aanpak

Onze training richt zich op het oefenen van het crisismanagementproces en op de dynamiek binnen het team. Een aanpak die altijd maatwerk is en aansluit op de behoefte en vooral op de ervaring van het team. Zo’n training kan een korte ‘table-top’–oefening zijn, waarbij vooral het proces en de besluitvorming wordt getest. Tot een uitgebreide vorm met een complete scenariotraining inclusief acteurs en zelfs een televisieploeg.

Crisiscommunicatie

Om tot in detail te weten hoe u een crisis de baas blijft, is er de training crisiscommunicatie. Welke informatie verstrekt u aan journalisten? Hoe gaat u om met social media? Wat is effectief communiceren binnen de organisatie? Kortom, wat vertelt u wel en wat juist niet, om de regie over uw eigen communicatie te houden.

Persoonlijk contact

Meer weten? Direct advies nodig? In de contactbanner vindt u contactgegevens van Maarten IJzermans, samen met andere specialisten wisselt hij hierover graag met u van gedachten.