Diverse controles

Fraude komt op vele manieren voor: met goederen, met geld, met tijd en informatie. U denkt misschien dat u genoeg maatregelen hebt getroffen om zoiets te voorkomen. Het kan altijd beter. Intensieve controle van uw bedrijfsprocessen voorkomt onnodige schade.

Het is daarom goed te weten wat de zwakke plekken in uw bedrijfsprocessen zijn. Zowel voor interne als externe risico’s op fraude - waar daders uit zijn op zelfverrijking - of zelfs sabotage; meestal gepleegd uit rancune en gericht om schade te veroorzaken.

Onderzoek

Iemand die uit is op sabotage of persoonlijk gewin binnen uw organisatie, is – zonder preventieve maatregelen – in staat u enorme kosten te berokkenen. Denk aan schade aan productieprocessen en diefstal van goederen of contant geld. In het verlengde van fraudepreventieonderzoek voert Hoffmann controles uit om zulke fraudevormen te voorkomen. We richten ons hierbij op onderzoek naar fraudegevoelige processen zoals inkoop, verkoop, voorraadbeheer, financiële stromen et cetera en naar mogelijkheden om sabotage te plegen in kritieke processen.

Onze aanpak

Door pragmatisch en grondig uw werkprocessen te controleren analyseren wij, geholpen door onze jarenlange ervaring en expertise in fraudepreventie en beveiligingstechniek, waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Met onafhankelijk, preventief advies helpen wij de kans op ongeziene of anonieme fraude of sabotage te verkleinen. U ontvangt dit advies in een uitgebreide rapportage met concrete voorbeelden. Die zet u overigens meestal gewoon zelf in gang. Heeft u toch hulp nodig met de implementatie? Wij helpen graag.

Persoonlijk contact

Meer weten? Direct advies nodig? In de contactbanner vindt u contactgegevens van Maarten IJzermans, samen met andere specialisten wisselt hij hierover graag met u van gedachten.