Screenen en datavalidatie

Vertrouwen, geen organisatie kan zonder. Maar hoe zorgt u dat u de juiste personen in dienst heeft? Voor werkgevers is het van belang om betrouwbaar personeel te selecteren, als zij moeten werken met kwetsbare informatie of systemen. Screening is een hulpmiddel om uw risico's hiermee te beperken. Voor bepaalde functies is screening zelfs wettelijk verplicht

Uiteraard wilt u uw nieuwe medewerkers met open armen ontvangen. U wilt ze graag het gevoel geven dat zij welkom zijn binnen uw organisatie en dat ze met uw volle vertrouwen aan de slag kunnen. U heeft echter ook een verantwoordelijkheid om te zorgen dat u weet welke risico’s u als organisatie loopt bij de invulling van specifieke functies. Een functie waarin veel zelfstandigheid gewenst is, met kwetsbare systemen of gegevens wordt gewerkt en waar weinig controle is. Dit kan risico’s met zich meebrengen. Het screenen van de medewerkers voor deze functie helpt bij het beperken van deze risico’s.

Bij een screening is het van belang een juiste afweging te maken tussen de privacybelangen van de medewerker (kandidaat) en het risico dat ermee moet worden beheerst. De aard, inhoud en omvang van de screening moeten zijn afgestemd op de beoogde reductie van het risico. Dit is dus altijd maatwerk. Dus in dit geval geen screening puur op basis van het cv of een data-analyse, maar altijd een persoonlijk gesprek met de kandidaat én eventueel met referenten.

Datavalidatie via de Cloud

Hoffmann biedt in samenwerking met haar partner (Validata Group) een geautomatiseerd proces aan.

Opdrachtgevers kunnen 24/7 zelfstandig online de gegevens van hun kandidaten en werknemers laten checken. De tool houdt daarbij continu rekening met de time-to-hire, de gebruikersvriendelijkheid en alle compliance eisen. Zo kan op eenvoudige wijze het screeningsbeleid van de opdrachtgever worden gevolgd door middel van het inrichten van verschillende profielen. Hoffmann adviseert bij het bepalen van het gerechtvaardigd belang voor het valideren van de verschillende data.

Screeningsbeleid nodig?

Onze screenings zetten we voor sollicitanten (pre-employment) én voor bestaand personeel (in-employment) in. Voor in-employmentscreenings is het nodig een formeel screeningsbeleid te hebben. Heeft u deze niet? Hoffmann helpt u graag bij het uitwerken hiervan.

Screenen raadslieden en wethouders

Uit een onderzoek van NRC blijkt dat politieke partijen moeite ondervinden om kandidaten voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen aan te trekken. Het gebrek aan betrokken kandidaten kan het lokale bestuur kwetsbaar maken, bijvoorbeeld voor criminele infiltratie. Klik hier voor meer informatie over het screenen van raadslieden en wethouders. 

Persoonlijk contact

Meer weten? Direct advies nodig? Dowload hier meer informatie over screening en datavalidatie. In de contactbanner vindt u contactgegevens van Maarten IJzermans, samen met andere specialisten wisselt hij hierover graag met u van gedachten.