Rode Screening à la Hoffmann

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe medewerkers wordt er vaak een uitgebreid profiel opgesteld met de gewenste competenties van de kandidaat. Maar de competentie integriteit wordt er meestal niet in opgenomen. Voor u als werkgever is het van belang om betrouwbaar personeel te selecteren en in dienst te hebben. Screening is een effectief hulpmiddel om dit te bewerkstelligen. Bij een screening worden de risico’s van de kandidaat onderzocht en beoordeeld in relatie tot risico’s die horen bij de functie. De privacywetgeving speelt bij screenen een belangrijke rol.

Hoffmann biedt u de RODE screening. Een screening die Respect, Objectief, Duidelijk en Eerlijk is.

Wij adviseren u graag over het inrichten van het juiste proces zodat u een geschikt persoon kan aannemen passend bij de functie. We kunnen al uw vragen beantwoorden zoals: Kan ik volstaan met een VOG of VGB?, Mag ik alle beschikbare persoonlijke informatie over de kandidaat gebruiken?, Als ik formeel toestemming krijg van een kandidaat voor de screening, is dat dan voldoende?  

We bieden u ook een automatisch proces aan, genaamd datavalidatie. Lees hier meer over deze manier van screenen.

Aan u om de overige competenties te beoordelen, Hoffmann zorgt voor de integriteit want: Vertrouwen is goed, Hoffmann is beter.

Uiteraard kunt u altijd contact opnemen met ons. In het rechterkader staan de contactgegevens van Mo Ballari en Barry Visser. Zijn staan u graag en vrijblijvend te woord.