Sales consultant Cybersecurity

Je werkweek begint op maandagochtend. Uiteraard start je met een kop koffie en praat je bij over de belevenissen van het weekend voordat je aan de slag gaat. Je hebt overleg met je directe collega’s over de voortgang van de verkochte dossiers en je bespreekt de projecten en de klantbezoeken van de komende week. ’s Middags heb je een belblok ingepland waarbij je een lijst met suspects gaat bellen om afspraken te maken. Daarna stap je in de auto en ga je op pad naar een klant die je vorige week hebt gesproken. Deze klant wil graag meer weten over pentesten en de mogelijkheden van Redteaming.
Op dinsdagochtend vroeg vergader je mee over een cyberincident dat gisteravond op het nieuws was. Hoffmann speelt hier graag op in en in de vergadering worden de actiepunten bepaald. ’s Middags zit je collega bij BNR om een toelichting te geven over het voorval. Hierna ga je een Redteamingofferte maken voor de klant die je gisteren gesproken hebt. Je zorgt ervoor dat deze  dezelfde dag nog de deur uit gaat. Vervolgens ga je op pad om drie klanten te bezoeken in het oosten van het land en aan het einde van de middag heb je nog een netwerkborrel.
Op woensdagochtend heb je weer een belblok ingepland waarbij je oude relaties van Hoffmann gaat bellen. Je hebt een goede dag en weet 4 afspraken voor volgende week te maken. Aan het begin van de middag zit je bij een overheidsinstantie aan tafel om te praten over een raamcontract. Op donderdagochtend belt de klant met nog enkele vragen over de Redteamingofferte. Samen met de specialist weet je de vragen te beantwoorden. ’s Middags staat de salesmeeting gepland en overleg je met je salescollega’s over kansen en ontwikkelingen in de markt.
Vrijdagochtend spreek je met je collega’s van de binnendienst door welke offertes er deze week nog uit moeten. Daarna staat weer een belblok gepland. Aan het begin van de middag belt de klant en krijg je de order voor Redteaming. Je belt met de Director Marketing & Sales om het goede nieuws te vertellen. Daarna bespreekt je met de teamleider van riskmanagement de planning en details van deze opdracht. Vrijdag aan het begin van de middag ga je samen met een collega op gesprek bij een corporate klant om te praten over de mogelijkheden van preventie naar aanleiding van een intergriteitsissue dat daar gespeeld heeft.

En dan … dan is het tijd voor weekend. Voor deze uitdagende en zeer dynamische werkweek zoeken wij een energieke sales consultant Cybersecurity!

Binnen de formule van allround dienstverlening is de unit cybersecurity volop in groei, aansluitend op de behoeften van de markt op het gebied van cyberweerbaarheid vanuit de organisatie, mens en techniek

Wat houdt de functie in?

Voor ons sales team zijn wij op zoek naar een sales consultant cybersecurity, een echte hunter! Iemand die in staat is om snel business te genereren. Iemand die met kennis van het vakgebied én deze snelgroeiende markt helpt de vernieuwende proposities voor de opdrachtgevers verder te ontwikkelen en te verkopen.

Iemand die langdurige relaties opbouwt gericht op een lange termijn samenwerking. De focus ligt hierbij op het verkopen van pentesten, inlooptesten en social engineering (onder de noemer redteaming) en daarnaast ook screenings en risico analyses. Je maakt onderdeel uit van een breder sales team en maakt verbindingen tussen onze expertisegebieden bedrijfsrecherche, riskmanagement en cybersecurity. Zo help je onze organisatie verder te laten groeien en de positie als marktleider binnen het recherchedomein verder uit te bouwen naar cybersecurity en riskmanagement.

Verkopen vanuit de inhoud

Het onderscheidende vermogen van Hoffmann zit in de kennis, jarenlange ervaring en snelheid van acteren. Wij zoeken daarom een collega die snel kan schakelen en met kennis van het domein informatiebeveiliging de klanten goed adviseert over de te nemen stappen. Vertrouwen is hierbij de basis voor de gunning van een opdracht.

Wat verwachten wij van jou?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare kennis over cybersecurity/informatiebeveiliging;
 • Ervaring met riskmanagement is een pré;
 • Diverse jaren saleservaring, bij voorkeur in het domein cybersecurity, riskmanagement of ICT/telecom;
 • Pro-actief, ondernemend, gedreven en initiatiefrijk;
 • Hunting skills;
 • Creatief en resultaatgericht;
 • In bezit van een rijbewijs B;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).

Wat bieden wij jou?

 • Een functie binnen een deskundige organisatie die continu aansluiting zoekt bij ontwikkelingen binnen onze vakgebieden. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract aan. Onze intentie is om dat jaarcontract bij goed functioneren te verlengen.
 • Een marktconform salaris met 10% vakantiegeld. Bij je salaris geldt ook een bonusregeling op basis van geleverde prestaties.
 • Uitstekende faciliteiten voor flexibel werken, zoals een leaseauto, telefoon en laptop.
 • Deelname aan onze pensioenverzekering bij Zwitserleven (een beschikbare premieregeling).
 • Een onkostenvergoeding en een bruto tegemoetkoming voor je ziektekostenverzekering.

Kom jij ons gedreven team versterken?

Je kunt jouw heldere motivatie met uitgebreid curriculum vitae sturen naar vacatures@hoffmann.nl, ter attentie van Monique Thiel, HR Business Partner. Heb je eerst nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Collin Geelen, director Marketing & Sales. Je bereikt hem via (088) 298 66 00. Een uitgebreid antecedentenonderzoek maakt deel uit van onze selectieprocedure.