Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw carrière en heb je ervaring als Security Consultant Screening & Risk Management? Lees dan snel verder!

 • 24 tot 40 uur per week

 • € 3.146,00 - € 4.944,00 per maand

 • Kantoor in Almere 

Solliciteer direct

NB Hoffmann is onderdeel van de Facilicom Group, de recruiter van de Facilicom Group zal contact opnemen naar aanleiding van de sollicitatie. 

Functieomschrijving

Hoffmann helpt organisaties bij beheersen van aanwezige risico’s. Onze organisatie bestaat uit collega’s die onderzoek doen naar incidenten en collega’s die meedenken met klanten hoe incidenten kunnen worden voorkomen of opgelost. Vanuit het team Security Risk Management geven de experts van Hoffmann advies aan bedrijven en overheidsinstellingen over diverse veiligheids- en integriteitsvraagstukken. 

Werkgevers willen graag integere en betrouwbare medewerkers. Als consultant geef je hierbij advies. Dit doen je zowel door het screeningsbeleid vast te stellen als door het uitvoeren van screeningen. De screeningen van Hoffmann worden ingezet voor nieuwe medewerkers (pre-employment screening), reeds werkzame medewerkers (in-employment screening) en medewerkers die uit dienst gaan (post-employment screeningen).

Door een passende screening helpt Hoffmann haar klant, de (potentiële) werkgever, een goed geïnformeerde beslissing te nemen over de aanstelling van de kandidaat. Een kandidaat kan bijvoorbeeld een verhoogd risico vormen als de kandidaat een valselijk opgemaakt cv en diploma aanlevert, maar ook als uit de screening bekend wordt dat de kandidaat kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf zoals chantage.

Als Consultant voer je zelfstandig achtergrondonderzoeken uit naar personen die overwogen worden voor een functie of van functie gaan veranderen. Kwetsbaarheden en risico’s gerelateerd aan de persoon breng je in kaart op basis van het profiel van de functie. Dit doe je door:

 • een OSINT-onderzoek uit te voeren;
 • het controleren van documenten op echtheid, zoals certificaten en diploma’s;
 • een Verklaring Omtrent het Gedrag op te vragen en het kredietoverzicht BKR te analyseren.

Daarnaast houdt je interviews met zowel de kandidaat als referenten. Na afronden van het screeningsproces koppel je je bevindingen terug in een rapport ten aanzien van de voor de betreffende functie relevante risicofactoren.

Wil je collega's aan het woord horen over de meest uiteenlopende bedrijfscrimes die zij hebben onderzocht? Luister dan snel onze eigen podcastserie Fraudesignalen! Klik hier!

Meer over Hoffmann

Hoffmann heeft inmiddels 60 jaar ervaring met het onderzoeken van incidenten op de werkvloer (fraude, integriteitsschendingen, cyberincidenten e.d.). Wij zijn als geen ander in staat om te adviseren hoe dergelijke situaties vermeden of opgelost kunnen worden. Onze dienstverlening richt zich op het leveren van allround diensten bij onze klanten op het vlak van cyberveiligheid, fraude, integriteit en riskmanagement. Onze ambitie is de grootste speler zijn en blijven die deze gecombineerde dienstverleningen aanbiedt.

Wat je krijgt

Wij bieden een uitdagende en zelfstandige functie binnen een professionele organisatie, die continue aansluiting zoek bij veiligheidsontwikkelingen in de maatschappij. Je vindt bij ons een warme, informele sfeer met ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Verder bieden wij jou:

 • een salaris tussen de € 3.146 en € 4.944,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (afhankelijk van jouw kennis en ervaring) en exclusief 10% vakantiegeld;
 • 24 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband; (aangevuld met 5/6 vaste bedrijfssluitingsdagen);
 • een uitgebreid pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een leaseauto, tantième-regeling van maximaal het bruto maandsalaris en onkostenvergoeding;
 • een zeer ruim opleidingsbudget. 

Wie je bent

ls Security Consultant Screening & Risk Management ben je een professional op het gebied van het voeren van veiligheids- en integriteitsvraagstukken. Je bent communicatief sterk, zodat je op verschillende niveaus binnen organisaties gesprekken kunt voeren. Ook toon je initiatief, ondernemerschap en lef. Het aan papier toevertrouwen van je bevindingen gaat je goed af. Daarnaast beschik je over een goed organiserend vermogen, ben je accuraat en analytisch sterk. Ook kun je integer en discreet omgaan met gevoelige informatie. Klantgerichtheid staat bij jou op nummer 1. Een dienstverlenende en flexibele houding naar onze opdrachtgevers vinden wij erg belangrijk.

Naast het uitvoeren van de hoofdtaak van screeningen is er ruimte om andere werkzaamheden op het gebied van Security Risk Management uit te voeren en je hierin verder te bekwamen.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde hbo opleiding in de richting van Integrale Veiligheidskunde, Psychologie of Rechten;
 • uitgebreide ervaring in het uitvoeren van screeningen, bij voorkeur met een hoog risicoprofiel;
 • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift);
 • een rijbewijs B;

Ervaring in het uitvoeren van risicoanalyses en het treffen van fysieke en digitale (beveiligings-)maatregelen, het opstellen van beleid en de uitvoering, inclusief de kwaliteitsborging is een sterke pre.

In deze rol wordt beschikbaarheid buiten de normale werktijden verwacht. Daarnaast ben je bereid om de opleiding Particulier Onderzoeker te volgen als je hier nog niet over beschikt.

Ben jij de Consultant die wij zoeken? Solliciteer dan direct via de sollicitatieknop! Heb je eerst nog vragen, neem dan contact op met Melissa Wassenaar. Zij is te bereiken op het telefoonnummer 06-51782557 of via melissa.wassenaar@facilicom.nl

Solliciteer direct

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.