Seminar: Bedrijfsfraude & risicomanagement

19 februari 2018

Eén op de drie bedrijven krijgt te maken met economische criminaliteit. De gevolgen van bedrijfsfraude worden dan ook becijferd op enkele miljarden per jaar. Niet voor niets staat het voorkomen van bedrijfsfraude hoog op de agenda bij bedrijven. De centrale vraag is steeds: kunt u de belangrijkste risico’s vermijden of in ieder geval verregaand verminderen? Anders gezegd: hoe maakt u risico’s beheersbaar? Op ons seminar van donderdagmiddag 5 april a.s. praten voormalig staatsecretaris en officier van justitie Fred Teeven en psycholoog Job Boersma u uitgebreid bij.

Fred Teeven

Voormalig staatssecretaris en officier van justitie Fred Teeven heeft geen introductie nodig. Met meer dan dertig jaar ervaring in de opsporing en vervolging van financiële criminaliteit weet hij alles van bedrijfsfraude.

Tijdens het seminar deelt Fred met u zijn laatste inzichten op het gebied van risicomanagement en het beheersen van bedrijfsfraude. Onder de titel De waarheid van vandaag is de leugen van morgen spreekt hij over de noodzaak van crisisbeheersing (in het bijzonder met betrekking tot uw personeel) en de risico’s van het ontbreken daarvan, onder andere voor uw reputatie.

Job Boersma

Psycholoog en auteur Job Boersma is gespecialiseerd in micro-expressie, leugendetectie en ‘facial coding’. Hij studeerde onder meer ‘Lie Detection’ bij de Paul Ekman International Group en ‘Analytic Interviewing‘ bij voormalig CIA agent James Newberry. Job schreef de boeken Ik weet dat u liegt en Harder praten helpt niet.

Tijdens het seminar geeft Job een training zodat u fraudeurs voortaan sneller kunt ontmaskeren. Leugens en fraude kunt u weliswaar alleen maar op grond van verifieerbare feiten vaststellen, maar het vermoeden van bedrog ontstaat veelal door non-verbale signalen. Micro-expressies zijn hierbij vooral interessant, omdat mensen deze korte, emotionele gezichtsuitdrukkingen simpelweg niet kunnen verbergen.

Datum, locatie en programma

Datum

Donderdag 5 april 2018

Locatie

Lexence
Amstelveenseweg 500
1081 KL Amsterdam

Programma

13:45 – Ontvangst
14:15 – Fred Teeven
15:00 – Pauze
15:30 – Job Boersma
16:30 – Drinks & bites

Aanmelden

Deelname aan het seminar van Fraude.nl is gratis. Capaciteit is echter beperkt. Daarom adviseren we u snel een plek te reserveren. Ga voor aanmelden naar Fraude.nl

Fraude.nl

Als u te maken krijgt met fraude, dan wilt u dat er zo snel mogelijk wordt gestart met een onderzoek. U wilt de schade verhalen en de regie behouden. Dat is precies waar wij u bij helpen. Fraude.nl is een samenwerking tussen Lexence, Hoffmann & GGN. Een unieke bundeling van drie disciplines: juridische ondersteuning, onderzoek en asset tracing & recovery onder één dak.