Hoffmann Tips Special HR september 2017

Wij zijn specialist in fraude voorkomen en fraude onderzoeken. Als we onderzoek doen naar fraude in een werkomgeving, hangt deze eventuele fraude samen met ontslag of andere gevolgen voor de arbeidsrelatie. En daar komt u in beeld. Samen kunnen we er namelijk voor zorgen dat onderzoeken naar fraude op de juiste manier worden uitgevoerd. Het is belangrijk om hierbij de wet goed te gebruiken, zodat onze bewijsvoering stand houdt bij de rechter. Een special dus voor HR-professionals. Met handige informatie over onderwerpen die een raakvlak hebben met zowel uw als ons vak.

De Hoffmann Risico Methode Screening

U heeft een kandidaat gevonden voor een integriteitgevoelige functie? Dan wilt u waarschijnlijk weten of deze kandidaat zorgt voor een verhoogd risico binnen uw organisatie. Onze screeningspecialisten staan klaar om u te helpen bij de praktische en juridische aspecten van screening.

Test uw kennis over screenings. Wat mag wel en wat mag niet? 
Bij een screening onderzoeken we de mogelijke risico's van de kandidaten in relatie tot risico's die horen bij de functie. De privacywetgeving speelt bij screenen een belangrijke rol. Wat mag wel en wat mag niet? Test uw kennis bij een aantal voorbeeldsituaties. 

Controle en ontslag van zieke werknemers

Het komt regelmatig voor dat een werkgever er (naderhand) achterkomt dat een medewerker allerlei activiteiten heeft ondernomen, terwijl de medewerker zich ziek had gemeld. Mag een werkgever controleren of de werknemer daadwerkelijk ziek is door gebruik te maken van een recherchebureau als Hoffmann? En wanneer kan een onterecht lijkende ziekmelding leiden tot een ontslag (op staande voet)? Frank ter Huurne, arbeidsrechtadvocaat en partner bij Lexence in Amsterdam geeft hier in de Hoffmann Tips Special HR antwoord op. 

Haken en ogen bij schorsing van een ambtenaar

Er zijn van die problemen waar u niet op zit te wachten, maar waarop u als organisatie toch goed voorbereid moet zijn. Een voorbeeld hiervan is het vermoeden dat een medewerker zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim. We leggen Gerdin Boelens, advocaat bij Capra Advocaten, een aantal vragen voor. 

Een speciale uitgave boordevol info

In deze Hoffmann Tips Special HR delen we graag onze kennis met u. U leest over specifieke onderzoeken. Ook vindt u in deze speciale uitgave tips en adviezen van veel verschillende en uiteenlopende onderwerpen waar u als HR-professional van op de hoogte moet blijven. Veel leesplezier!