Terugblik op een geslaagde kennissessie over CEO- en factuurfraude

29 oktober 2018

Dinsdag 16 oktober organiseerde Hoffmann een kennissessie over CEO- en factuurfraude. Ruim 70 gasten werden welkom geheten in de prachtige zaal van Lexence advocaten & notarissen in Amsterdam.

Begin september was het al veelvuldig in het nieuws, CEO-fraude is een eenvoudige maar zeer effectieve vorm van fraude die steeds meer voorkomt. Alleen al binnen Hoffmann is het aantal dossiers verviervoudigd in vergelijk met 3 jaar geleden en de bedragen die buit worden gemaakt lopen enorm op, soms tot in de miljoenen.

Beide fraudevormen wordt vaak erg onderschat vanwege hun eenvoud. Maar de werkwijze van de fraudeurs is zo geprofessionaliseerd dat de kans steeds groter wordt dat medewerkers in deze vorm van fraude trappen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden heeft Ron Nieuwendijk, één van de consultants binnen Hoffmann, tijdens de sessie de manier van werken van de fraudeurs uitgelegd.

Ron sloot dit deel af met een aantal preventieve tips hoe u zich als organisatie kunt wapenen tegen deze vorm van fraude, zowel technisch als op de menskant.

Gastspreker John van den Heuvel nam de gasten vervolgens mee door zijn carrière in de misdaad. Van zijn politie tijd met veel undercover verhalen tot zijn verslaggeving voor de Telegraaf waarbij hij met veel grote criminelen aan tafel heeft gezeten. Een interessant en boeiend verhaal waarbij de gasten tussendoor vragen konden stellen. 

Wilt u meer informatie over CEO- en factuurfraude? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder. We kunnen ook binnen uw organisatie of branche een presentatie geven over dit onderwerp. Vraag ons naar de mogelijkheden.