Deze vacature is gesloten

Wegens uitbreiding van onze afdeling zijn wij op zoek naar een onderzoeker Fraude & integriteit.

Jouw werkweek kan op iedere willekeurige plaats in Nederland (of daarbuiten) starten. Een werkweek als onderstaand is daarom eerder regel dan uitzondering. In het weekeinde is mogelijk een melding over een grootschalige fraude binnengekomen en daarom start je maandagochtend met een voorbespreking over het uit te voeren onderzoek bij de klant. In de namiddag stond echter al een gesprek met een tipgever gepland voor een ander startend onderzoek in verband met fraude met valse facturen. Dinsdag zal in het teken staan van het verder opstarten van deze onderzoeken, het bijpraten van de collega’s van Digitaal Forensisch voor de start van een digitaal onderzoek en de contacten met de collega’s van Observatie. Dit om af te stemmen wat je van hen verwacht in een ander lopend onderzoek naar overtreding van het concurrentiebeding. Je bent op woensdag bij onze opdrachtgever aanwezig om in de middag een confronterend gesprek te voeren naar aanleiding van onderzoeksbevindingen over de diefstal van een partij laptops. De volgende dag begin je met het opstellen van een rapportage. Op vrijdagochtend kun je inmiddels beschikbare digitale data doorspitten in de hoop aanwijzingen te vinden van het lekken van vertrouwelijke bedrijfsinformatie, waarna je de middag zult besteden aan het maken van afspraken bij opdrachtgevers voor de komende week.

Wat houdt de functie precies in?

Je werkt gezamenlijk met collega's aan complexe fraudeonderzoeken, waarbij je het onderzoek coördineert en onder andere gesprekken voert met tipgevers en mogelijke betrokkenen. Naast tactisch onderzoek hou je je bezig met informatief, administratief en digitaal onderzoek en regel je daar waar nodig de inzet van de juiste specialisten, zowel intern als extern. Het verloop en de resultaten van de verschillende onderzoeken vertaal je in een kwalitatief hoogstaande en heldere rapportage. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor het dossierbeheer. Dit houdt in dat je contacten onderhoudt met de klant en zijn advocaat en dat je zorgt dat het onderzoek wordt afgerond zoals met de klant is afgesproken.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt ruime ervaring met het coördineren en uitvoeren van complexe fraude-/opsporingsonderzoeken;
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je bent in het bezit van het diploma Particulier Onderzoeker of bereid de opleiding daartoe te volgen en het diploma binnen één jaar na indiensttreding te behalen;
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, aangevuld met Duits is een pré;
 • Je hebt aantoonbaar meerdere jaren ervaring met interviewtechnieken en verhoren;
 • Je hebt affiniteit met automatiseringsprocessen (digitaal onderzoek) en AO/IC (administratief onderzoek), kennis van financieel onderzoek is een pré;
 • Je bent in het bezit van het rijbewijs B;
 • Het in het bezit hebben van de credentials CFE en/of CFCS is eveneens een pré.

Welke kwaliteiten breng je mee?

Je bezit het vermogen om op alle niveaus binnen organisaties als gesprekspartner te kunnen fungeren. Je beschikt over een goed organiserend vermogen, bent accuraat, zelfstandig, analytisch sterk, innovatief, integer en klantgericht. Uiteraard heb je een flexibele en dienstverlenende instelling.

Wat bieden wij je?

 • Een functie binnen een bekend onderzoeksinstituut dat continu aansluiting zoekt bij ontwikkelingen op haar vakgebieden. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract aan. Blijkt dat je geschikt bent voor de functie en heb je het diploma Particulier Onderzoeker op zak, dan is het onze intentie om je contract te verlengen naar onbepaalde tijd;
 • Een marktconform salaris met 10% vakantiegeld;
 • Een leaseauto;
 • Een onkostenvergoeding die passend is bij de functie;
 • Een uitgebreid pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een bonusregeling.

Kom jij ons gedreven team versterken?

Je kunt jouw schriftelijke sollicitatie met uitgebreid curriculum vitae sturen naar vacatures@hoffmann.nl, ter attentie van Britt Bloemendaal, HR Business Partner. Heb je eerst nog vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Richard Mulder, director Fraude & Integriteit via

088-2986600 

vacatures@hoffmann.nl

Een uitgebreid antecedentenonderzoek maakt deel uit van onze selectieprocedure.

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Over Hoffmann

Hoffmann is een organisatie waarin integriteit, objectiviteit en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Hoffmann heeft twee afdelingen; Fraude & Integriteitsonderzoeken en Cybersecurity & Security Riskmanagement. Wij helpen opdrachtgevers om effectief de risico’s op het gebied van integriteit-, fraude-, informatie- en fysieke beveiliging te managen met onze repressieve (onderzoek) en preventieve (consultancy) dienstverlening. Dit doen wij met een team van specialisten die soms individueel, maar liefst in teamverband opdrachtgevers helpen om veiliger te worden.

Onze klantenkring wordt gekenmerkt door een grote variatie. De uit te voeren werkzaamheden vinden hierdoor plaats in diverse sectoren met verschillende bedrijfsomvang, door heel Nederland en soms ver daar buiten. Dit vraagt flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.