Winnaar Hoffmann Cyber Security Award 2015 voor beste cybersecurity aanpak

3 november 2015

Zojuist is de winnaar van de Hoffmann Cyber Security Award bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens de Hoffmann Cyber Security Xperience, een event dat helemaal in het teken stond van de ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit en cybersecurity.

Wat is de Hoffmann Cyber Security Award?

De Hoffmann Cyber Security Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een individu of organisatie die op actieve en/of innovatieve wijze de aandacht weet te richten op de risico’s van cybercriminaliteit en de aanpak daarvan. De award bestaat uit een glazen bokaal, een ambassadeurschap ‘publieke awareness’ en een opleidingscheque, ter beschikking gesteld door de Security Academy.

Wie is de winnaar van 2015?

AON Nederland is door de jury verkozen tot winnaar van de Hoffmann Cyber Security Award 2015. AON Nederland heeft een uitgebreid awarenessprogramma dat is gericht op cybersecurity. Op dit gebied onderscheidt AON Nederland zich onder meer met de uitgebreide aandacht die het heeft voor internationale samenwerking. En met de vele publicaties die het bedrijf op zijn naam heeft staan, zoals een online diagnosetool waarmee bedrijven hun eigen cyberrisico’s in kaart kunnen brengen.

De uitreiking

De heer Buningh, teamleider Cyber bij AON NL te Rotterdam, was namens AON NL aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen.

De jury, bestaande uit de heer Rick Strijbos (Security Academy), Mark van Staalduinen (TNO), Timo Schipperen (Amphia Ziekenhuis en winnaar Cyber Security Award 2014) en Richard Franken (directeur Hoffmann Bedrijfsrecherche), heeft de cybersecurityprogramma’s van de genomineerden uitvoerig bestudeerd en beoordeeld. Dat gebeurde op het gebied van compleetheid, nieuwe initiatieven, originaliteit en de organisatie en borging van awarenessprogramma’s. De genomineerden van dit jaar waren:

  • AON NL
  • Haagse Hogeschool
  • Werson B.V.

Cyberrisico's

Het is heel positief dat cyberrisico’s binnen bedrijven meer en meer aandacht krijgen. De programma’s van de genomineerden tonen aan dat awareness een belangrijk onderdeel is van cybersecurity. Bewustzijn en voorlichting zijn de sleutel tot preventie van cybercriminaliteit en tot het beheersbaar maken en houden van de risico’s. Hoffmann brengt de groeiende dreiging van cybercriminaliteit met deze award opnieuw onder de aandacht en stelt daarbij de awarenessprogramma’s van de bovenstaande organisaties als voorbeeld.

Over Hoffmann

Hoffmann is al meer dan 50 jaar de marktleider in West-Europa op het gebied van fraudeonderzoek en fraudepreventie. Daarnaast heeft het bedrijf een groot aantal specialisten op het gebied van ICT-security in huis. De drie afdelingen Bedrijfsrecherche, ICT-Security en Consultancy & Opleidingen vullen elkaar in de verschillende diensten perfect aan, waardoor Hoffmann bijna alle beveiligings- en fraudevragen van zijn klanten geheel zelfstandig kan beantwoorden.

Over TNO

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die mensen en kennis verbindt om zo innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. TNO is bij wet opgericht als publiekrechtelijke rechtspersoon. Deze TNO-wet geeft de organisatie een aantal bijzondere taken en kaders en zij verbindt specifieke voorwaarden aan de werkzaamheden. Het doel hiervan is dat TNO onafhankelijk en betrouwbaar oplossingen kan blijven creëren voor de uitdagingen waarvoor zij door de samenleving wordt gesteld.

Over de Security Academy

De Security Academy is hét opleidingsinstituut in Nederland en België dat zich richt op het vakgebied informatiebeveiliging, business continuity management (BCM), crisismanagement en –communicatie, privacy en fysieke beveiliging. Bij de Security Academy wordt lesmateriaal ontwikkeld. En er worden in samenwerking met exameninstituut Exin securitycertificeringen gemaakt. Verder is de Security Academy de grondlegger van het Framework Secure Software, dat inmiddels is ondergebracht in de Secure Software Foundation.