Ontwikkelt uw organisatie op dit moment nieuwe of vernieuwde functionaliteiten? Dan is het verstandig om de informatiebeveiliging al in de ontwerpfase mee te nemen: Security by Design. Doet u dat niet? Dan moet u op een later moment testen of de betreffende applicaties voldoende weerbaar zijn. Een penetratietest geeft u in dat geval inzicht in uw grootste kwetsbaarheden, maar het repareren daarvan kan kostbaar zijn. Het is daarom beter om informatiebeveiliging al in de ontwerpfase van uw systemen en (nieuwe) applicaties mee te nemen.

Onze aanpak: geen vertraging en extra investeringen

Specialistische kennis over een goede architectuur voor informatiebeveiliging is binnen een organisatie echter vaak maar beperkt voorhanden. Dat komt omdat deze kennis in iedere fase van de ontwikkeling van nieuwe of vernieuwde ICT-functionaliteit steeds maar kort nodig is.

De security-architecten van Hoffmann kunnen u gedurende een langlopend ICT-project regelmatig kort advies geven. Zo zorgen zij samen met u dat de beveiliging al vanaf de start goed wordt meegenomen in het ontwerp en de implementatie. Daarmee bespaart u veel onnodige vertraging en extra investeringen achteraf.

Daarna: pentesten à la Hoffmann

Omdat de ontwikkelingen op ICT-gebied tegenwoordig heel snel gaan, kan een systeem dat vandaag nog veilig is morgen alweer kwetsbaar zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of uw ICT-infrastructuur nog steeds weerbaar is. Dat kan met onze pentest. Hoe regelmatig u een pentest moet laten uitvoeren hangt af met uw risicoprofiel. Onze specialisten kunnen u daarover uitstekend adviseren.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in Security by Design?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contacformulier

Onze specialisten wisselen hierover graag met u van gedachten.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier Security by Design

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.