Maar wat als blijkt dat de wachtwoorden die uw medewerkers gebruiken eenvoudig te achterhalen zijn? Hackers maken graag gebruik van de zwakte van de mens, zij kunnen makkelijke wachtwoorden snel kraken. Hoe kunt u er als organisatie voor zorgen dat uw medewerkers sterke wachtwoorden gebruiken om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot uw netwerk en informatie?

Veel medewerkers weten niet wat een goed wachtwoord is. Of ze vinden het lastig om een wachtwoord te verzinnen en te onthouden, zeker als ze veel wachtwoorden hebben die ze meerdere malen per jaar moeten veranderen. Daarom gebruiken medewerkers privé en zakelijk vaak dezelfde wachtwoorden. Koren op de molen voor hackers die de wachtwoorden binnen korte tijd weten te kraken.

Hoe kraakt een hacker een wachtwoord?

Hackers weten dat mensen vaak gebruik maken van (woordenboek)woorden en namen, aangevuld met een jaartal en een uitroepteken. Zij kraken daarom op basis van dit soort vaste patronen in het wachtwoordgebruik. Zo weten zij vaak al binnen enkele minuten veel wachtwoorden te achterhalen.

Onze aanpak: de proef op de som

Om te onderzoeken hoe sterk de wachtwoorden van uw medewerkers zijn heeft Hoffmann een scan ontwikkeld, die is gebaseerd op de werkwijze van hackers. Onze specialisten zetten de scan in wanneer ze, in uw opdracht, de wachtwoorden van uw medewerkers proberen te kraken. De resultaten geven u inzicht in hoeveel wachtwoorden we binnen een uur en vervolgens binnen 24 uur weten te kraken. Uit ervaring kunnen wij u vertellen dat dit aantal vaak schrikbarend hoog is.

In de praktijk zien we dat als wij de resultaten van de scan bekend maken de ogen van uw medewerkers al geopend worden. Het maakt hen bewust van het belang van een sterk wachtwoord. Vervolgens helpen wij uw medewerkers om sterkere wachtwoorden te bedenken die ook nog goed te onthouden zijn. Na enige tijd zal Hoffmann opnieuw proberen de wachtwoorden te kraken. Daarmee krijgt u inzicht in de gedragsveranderingen bij uw medewerkers en de weerbaarheid van uw organisatie.

Meer informatie?

Heeft u hier vragen over?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten beantwoorden ze graag.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier Sterke wachtwoorden

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.