Hoffmann, Validata en Considerati slaan de handen ineen. Zij maken u tijdens dit evenement wegwijs in het nut en de noodzaak van screenen. Laat u ook inspireren door onze gastspreker Kevin van Wiggen – Corporate Security Manager bij KPMG – die bespreekt hoe screenen van toegevoegde waarde is geweest voor zijn organisatie.In slechts één middag praten wij u bij over: 

  • Risicomanagement. Vanuit de ruim 1100 onderzoeken die Hoffmann jaarlijks uitvoert maakt Maarten IJzermans, principal consultant bij Hoffmann, concreet welke “insider threat risico’s” bedrijven lopen. Hij zoomt in op de ‘misfit’ die zij daarbij zien als het gaat om het managen van deze (interne) risico’s met concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. En daarbij laat Maarten zien wat de rol en de meerwaarde van screening is.
  • Screening als middel voor een gecommitteerde risicobeheersing. KPMG geeft tijdens deze sessie inzicht in hun risicogerichte benadering en hoe het screenen van (nieuw) personeel bijdraagt aan het beperken van HR-risico’s. Daarbij focussen zij op wat KPMG doet, wat beveiligd moet worden, waarom KPMG ervoor kiest dit te beveiligen en hoe screenen hierin past. Daarnaast worden casussen en voorbeelden besproken, waaruit is gebleken dat screenen van toevoegde waarde is geweest.
  • Digitalisering: De weg naar een slimmere screening. Employment screening raakt de hele organisatie en is daarom een gedeelde verantwoordelijkheid. Afdelingen als Human Resources en Risk & Compliance zijn nauw betrokken, en steeds vaker kijken Juridische Zaken, IT security en de OR mee. Hoe zorg je ervoor dat iedere afdeling op het juiste moment geïnformeerd is en betrokken wordt bij de uitvoering? Harm Voogt, CEO van Validata laat u tijdens zijn presentatie zien hoe u het proces slimmer kunt aanpakken, met gerichte tips voor de inrichting en uitvoering van dit proces. Tevens wordt gekeken naar innovatie en digitalisering binnen het domein ‘employment screening’
  • Privacywetgeving. Bart Schermer spreekt als Chief Knowledge Officer namens Considerati over wat er wèl mogelijk is binnen de kaders van de AVG op het gebied van personeelsscreening.

De sprekers van de middag

Profielfoto Maarten IJzermans

Maarten IJzermans

Hoffmann

Maarten begon zijn carrière als beroepsofficier bij het Korps Mariniers, waarna hij in 2004 overstapte als consultant naar Control Risks, een “global risk and strategic” consultancy organisatie. Zijn specialisaties hier waren: crisis- en securitymanagement, waarbij hij dreigings- en securityanalyses uitvoerde, security advies gaf aan bedrijven en crisis- en security plannen uitwerkte. Deze jarenlange ervaring stopt hij nu in zijn huidige functie, waarbij hij onder andere verantwoordelijk is voor de dienst screeningen.

Profielfoto Harm Klein

Harm Voogt

Validata Group

Als grondlegger en CEO van de Validata Group, is Harm het boegbeeld van het bedrijf. Met zijn jarenlange ervaring in de sector voor arbeidsbemiddeling, weet hij als geen ander waar de behoeften binnen deze branche liggen. Hij gelooft in een continue ontwikkeling, waarbij innovatie, software en privacy de boventoon voeren. Hiermee heeft Validata de ambitie een bijdrage te leveren aan een transparantere en veiligere werkomgeving.

Profielfoto Bart Schermer

Bart Schermer

Considerati

Bart Schermer is Chief Knowledge Officer bij Considerati en toonaangevend expert in Nederland op het gebied van privacy en adviseert al meer dan 15 jaar multinationals en overheden over privacy en gegevensbescherming. Naast zijn werk voor Considerati is Bart universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden.

Profielfoto Kevin Wiggen

Kevin van Wiggen

KPMG

Kevin van Wiggen is sinds januari 2019 Corporate Security Manager bij KPMG. Vanuit deze rol ontwikkelt en bewaakt hij beleid met betrekking tot zaken die een directe bedreiging vormen op de continuïteit van de organisatie. Met een achtergrond in fysieke beveiliging en fraudeonderzoeken bij grote projecten en organisaties met een hoog risicoprofiel, is het zijn doel en uitdaging om het beperken van risico’s en fraude proactief, analytisch en systematisch te benaderen.

Het programma van de dag 

13:30 – 14:00          Inloop en welkom door de dagvoorzitter

14:00 – 14:30          Insider threat: Het nut van screenen

Pauze

14:45 – 15:30          De toegevoegde waarde van screenen

15:30 – 16:00          Opzet en uitvoering van personeelsscreening

Pauze

16:15 – 16:45          AVG compliant screenen: Het kan ècht!

16:45 – 17:30          Afsluitende netwerkborrel

Locatie

U bent van harte welkom bij B. Amsterdam. Het adres is Johan Huizingalaan 763a, 1066 VH Amsterdam.

Er is gratis parkeergelegenheid bij de locatie.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om u in te schrijven voor dit evenement.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.