Frauderende medewerkers dus ook. Realiseert u zich wel dat uw hele bedrijfsadministratie op een usb-stick past of met één druk op de knop ergens in de cloud kan worden opgeslagen? Daarmee loopt u een groot risico op bedrijfsspionage of fraude. Denkt u daarbij onder meer aan het:

  • via internet versturen van vertrouwelijke bedrijfsinformatie naar derden of privé-accounts
  • digitaal aanmaken en verzenden van valse facturen
  • onbevoegd rondsnuffelen in directiebestanden
  • creëren van niet-bestaande bedrijven
  • misbruiken van digitale handtekeningen
  • onrechtmatig overboeken van geld
  • plegen van tijdfraude door het bezoeken van allerlei niet-werkgerelateerde websites
  • anoniem versturen van bedreigende e-mails

Nu laat een frauderende medewerker die gebruikmaakt van bedrijfscomputers altijd sporen achter. De forensisch digitaal onderzoekers van Hoffmann zijn specialisten op hun vakgebied en putten uit een jarenlange ervaring, onder andere bij de Nederlandse politie. Zij weten die sporen te vinden en te interpreteren. Met behulp van specialistische apparatuur zijn ze in staat om naast computers en netwerken ook vrijwel alle typen mobiele telefoons, tablets en gps-systemen uit te lezen.

Met digitaal forensisch onderzoek in combinatie met tactisch onderzoek komt u erachter welke fraude door wie is gepleegd, hoe dat is gegaan en hoe u de fraude in de toekomst kunt voorkomen. Onze onderzoekers leggen tijdens het onderzoek alle feiten op tafel en adviseren u daarnaast over de vervolgstappen die u kunt of moet nemen.

Onze aanpak: hoe werkt digitaal forensisch onderzoek?

Tijdens een digitaal forensisch onderzoek doorzoeken onze forensisch digitaal onderzoekers de complexe digitale omgeving van uw organisatie. Daarbij stellen zij de relevante data veilig van alle mogelijke gegevensdragers, zoals harde schijven en back-up tapes, maar ook informatie die als stromende data over netwerken wordt getransporteerd. Vervolgens maken zij de gegevens inzichtelijk, voeren een uitgebreide analyse uit en interpreteren alle data. Daarna confronteren ze de betrokken personen op professionele wijze met hun bevindingen.

Na het onderzoek ontvangt u een heldere rapportage met onze bevindingen. Deze rapportage is bruikbaar in een eventuele juridische procedure. Omdat het onderzoek op forensisch verantwoorde wijze is uitgevoerd, kan een rechter het verkregen bewijsmateriaal toetsen en meenemen in de uitspraak.

Workshop digitaal forensisch onderzoek - eerstelijnscontrole

Speciaal voor (gesloten) instellingen is de workshop digitaal forensisch onderzoek ontwikkeld om medewerkers te leren hoe zij een juiste eerstelijnscontrole kunnen uitvoeren op gegevensdragers. Lees er meer over.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor digitaal forensisch onderzoek binnen uw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

088-2986600

info@hoffmann.nl

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

 

Contactformulier Digitaal forensisch onderzoek

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.