Soms is er sprake van fraude, een vorm van opzet of nalatigheid. Maar soms ook helemaal niet en wilt u wél weten wat er precies is gebeurd.

Als u ontdekt dat er van twee verschillende soorten medicijnen in het productieproces de etiketten zijn verwisseld, bijvoorbeeld. Of als er fouten zijn gemaakt bij het uitleveren van goederen, het verkeerde product ter vernietiging is aangeboden of er schade is aan een bedrijfspand of bedrijfsvoertuigen. Allemaal situaties waarbij opheldering wenselijk is en een toedrachtsonderzoek uitkomst biedt.

Waarom een toedrachtsonderzoek?

U laat een toedrachtsonderzoek uitvoeren om de feiten en omstandigheden die tot een incident hebben geleid boven water te krijgen. Bijvoorbeeld omdat u als opdrachtgever simpelweg wilt weten wat er nu écht is gebeurd (waarheidsvinding), of omdat u wilt weten hoe u dergelijke incidenten in de toekomst kunt voorkomen. Maar u kunt ook een toedrachtsonderzoek laten uitvoeren om mogelijke aansprakelijkheid en de daarbij behorende schadeclaims te voorkomen. Bij een toedrachtsonderzoek reconstrueert Hoffmann de hele gang van zaken rond het incident, van de start tot de ontdekking dat er iets fout ging.

Onze aanpak: hoe ziet een toedrachtsonderzoek eruit?

Tijdens een toedrachtsonderzoek beoordelen we onder andere relevante informatie en protocollen. We voeren gesprekken met medewerkers en derden, bekijken nauwgezet de locatie en analyseren digitale data zoals loggegevens, aanwezigheidsregistratie, camerabeelden, et cetera. Hierbij hoort eventueel ook technisch onderzoek. Soms worden we daarbij ondersteund door derde partijen, bijvoorbeeld bij een onderzoek naar een brandhaard of de oorzaken van beschadigingen. Kortom, we reconstrueren hoe het incident is ontstaan.

Vervolgens ontvang u van ons een helder rapport, dat u ook kunt inbrengen in een juridische procedure. Zijn er zaken voor verbetering vatbaar? Dan voorziet een specialist van Hoffmann u graag van preventieve adviezen, zodat u de kans op herhaling in de toekomst zo klein mogelijk maakt.

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan onafhankelijk toedrachtsonderzoek?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier toedrachtsonderzoek

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.