Weet u wat de zwakke plekken in uw bedrijfsprocessen zijn? Hoe fraudeurs te werk gaan? En hoe u snel en doeltreffend ingrijpt bij een vermoeden van fraude binnen uw organisatie?

Scenario’s en trends

Met een fraudepreventieadvies op maat voorkomt u financiële verliezen en imagoschade. Hoffmann heeft jarenlange ervaring in het onderzoeken van fraude. Daarmee beschikken wij over een schat aan kennis over hoe fraudeurs te werk gaan en wat de juridische aspecten van fraude zijn. Onze database zit vol met scenario’s en trends. Deze kennis zetten wij graag in om uw risico’s in een preventief traject in kaart te brengen.

Onze aanpak: pragmatisch en effectief

Het preventief adviestraject van Hoffmann richt zich op de specifieke frauderisico’s binnen uw organisatie. Hierbij werken wij pragmatisch en kijken wij ook naar de effectiviteit van de bestaande (administratieve) controles. Deze controle is anders dan de controle van een accountant. Het gaat er namelijk niet om of er controle is, maar om hoe effectief dit wordt ingezet én of fraudeurs in staat zijn om deze controles te omzeilen.

Op basis van ons onderzoek ontvangt u een helder fraudepreventieplan voor uw organisatie. Daarbij zoomen wij in op organisatorische- en fysieke beveiligingsmaatregelen, maar ook op de cultuur en het fraudebewustzijn binnen uw organisatie. Als u dat wenst kan Hoffmann u ook bij de implementatie van het plan voorzien van de benodigde specialistische kennis.  Ga direct naar het contactformulier.

Verkorte fraudescan als eerste stap

Een eerste stap om uw bedrijfsrisico’s in kaart te brengen kan een verkorte fraudescan zijn op uw (financiële) processen. Dit doen wij onder meer door het toetsen van uw Administratieve Organisatie & Interne Controle (AO/IC). De verkorte fraudescan geeft een globale indruk van de controls die uw organisatie gebruikt.  Zo kunnen we een eerste inzicht geven in de mogelijke frauderisico’s van uw bedrijf. Veel van deze risico’s kun je met eenvoudige maatregelen beperken tot een minimum. Voor sommige risico’s is meer expertise nodig en daar helpen we u uiteraard graag bij. Op het moment dat u een verkorte fraudescan bij ons afneemt krijgt u een aantrekkelijke korting op de fraudeverzekering bij onze partner Euler Hermes.

Fraudeverzekering bij Euler Hermes

Met ruim 100 jaar ervaring biedt Euler Hermes de oplossingen om u meer zekerheid te bieden als u op rekening zakendoet. De deskundige analisten maken gebruik van de nieuwste technologieën. Zo krijgen zij interessante inzichten en verstrekken zij direct toepasbare informatie aan bedrijven van elke omvang en in alle sectoren.

Met de Fraude Verzekering van Euler Hermes beschermt u uw bedrijf tegen financiële schade veroorzaakt door interne en externe fraude. Of de fraude nu binnen of buiten het bedrijf wordt gepleegd: financiële verliezen moeten eerst worden vastgesteld en daders moeten aansprakelijk worden gesteld - en dat kost geld. Ook deze kosten zijn inbegrepen in deze fraude verzekering. 

Heeft u recent een verkorte fraudescan laten doen door ons en de aanbevelingen opgevolgd? Dan profiteert u van een aantrekkelijke korting op de Fraude Verzekering van Euler Hermes.

Samen voorkomen we dat bedrijven miljoenen aan schade oplopen door fraude.

Meer informatie over de fraudeverzekering

Meer informatie?

Heeft u vragen? Of direct advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier advies fraudepreventie

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.