Hoffmann Tips #235- juli 2018

D-day 25 mei 2018

25 mei 2018 is een datum die de gemoederen de afgelopen maanden flink heeft beziggehouden. Zo heeft u ook vast heel wat mails over nieuwe toestemming in uw inbox gekregen. Ook voor ons was 25 mei een harde deadline. We wilden de puntjes op de i zetten zodat we volgens de nieuwe privacyverordening kunnen werken. En dat is gelukt. in deze nieuwe Hoffmann Tips 235 – juli 2018 besteden we aandacht aan privacy en informatieveiligheid.

Ontslag wegens fraude is geen ABC-tje

Elk jaar worden duizenden Nederlandse bedrijven getroffen door fraude. In bijna driekwart van de gevallen wordt die fraude gepleegd door een werknemer. Frank ter Huurne, arbeidsrechtadvocaat en partner bij Lexence in Amsterdam deelt een aantal aandachtspunten voor een ontslagprocedure vanwege fraude.

Red Teaming: denken als de vijand

Hoe zeker bent u over uw digitale weerbaarheid? In de afgelopen jaren is het lekken van belangrijke, gevoelige informatie regelmatig in het nieuws. De cijfers liegen er niet om: het duurt gemiddeld 252 dagen voordat een bedrijf erachter komt gehackt te zijn, terwijl in 82% van de gevallen de hack zelf binnen één minuut gebeurd is. Mensen die kwaad willen houden zich niet aan regels en procedures. Wacht niet af, maar neem zelf het heft in handen. Red Teaming kan u daarbij helpen. Lees over de aanpak van Hoffmann en een praktijkvoorbeeld van één van de opdrachtgevers op pagina 5.

Mag iedere ziekenhuismedewerker het patiëntendossier van Barbie inzien?

Bart Jeroen Boiten, advocaat bij Capra advocaten beantwoordt deze vraag en vertelt over de regels en beveiliging rondom het Elektronisch Patiënten Dossier.

In deze tips verder aandacht voor verschillende casussen van de bedrijfsrecherche, Janny Wierda (directeur Security & Responsible Gaming) van Holland Casino vertelt over haar ervaring met het gedragsprogramma van Hoffmann en een samenvatting van het 7 stappen plan van Fred Teeven over risicomanagement.

Wij wensen u veel leesplezier!

Download de Hoffmann Tips

Cover Hoffmann Tips - juli 2018

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.