Hoffmann Tips #236 - december 2018

€ 19 miljoen weg door nepmails, en dan?

Afgelopen maand kwam CEO-fraude uitgebreid in het nieuws. Bioscoopketen Pathé is slachtoffer geworden en heeft maar liefst 19 miljoen euro overgemaakt aan een gehaaide fraudeursbende. Dat CEO-fraude opkomend is hebben we bij Hoffmann al veel eerder geconstateerd, dit jaar zijn er nog niet eerder zoveel onderzoeken naar verricht. Ook in deze Hoffmann Tips besteden we er uitgebreid aandacht aan. Hoe komt deze vorm van fraude tot stand, maar vooral ook, wat kan je er tegen doen.

Informatiebeveiliging

We belichten hoe we te werk gaan met een onderzoek naar de informatiebeveiliging van gemeenten en provinciën. Deze onderzoeken voeren we regelmatig uit in opdracht van een rekenkamer binnen Nederland. Met pentesten op het interne netwerk, een WiFi pentest en social engineering. Op pagina 3 kunt u uitgebreid lezen hoe zo’n onderzoek tot stand komt.

In diezelfde lijn besteden we aandacht aan een casus waarbij een opdrachtgever ons de vraag stelde: Kunnen jullie een schip hacken en de controle overnemen?

Kleine bedragen, grote gevolgen. Ontslag op staande voet?

Frank ter Huurne van Lexence advocaten & notarissen beschrijft uitgebreid hoe zo’n proces in zijn werk gaat en waar u als werkgever aan moet denken bij een ontslag op staande voet.

En verder besteden we aandacht aan risicomanagement, ziekteverzuimcontroles en beschrijven we twee casussen over diefstal en factuurfraude.

Wij wensen u veel leesplezier.

Download de Hoffmann Tips

Cover Hoffmann Tips - december 2018

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.