Hoffmann Tips #238 - oktober 2019

The Usual Suspects

In ons werk krijgen wij veel te maken met de usual suspects: de directeur, de financieel manager en de medewerker met veel vrijheid, op wie weinig tot geen toezicht is. En dat is complex!

Audit op het betaalproces

Hoffmann voerde een audit uit bij Port of Amsterdam op het betaalproces. Dit naar aanleiding van een kennissessie van Hoffmann over factuur- en CEO-fraude. Alexander Kousbroek, Finance Director binnen Port of Amsterdam, deelt zijn ervaring over de audit.

Een frauderende schooldirecteur

Een factuur voor nieuwe winterbanden voor de schoolauto valt een medewerker van een scholengemeenschap op. Want de bedrijfsauto waar de winterbanden voor bedoeld zijn rijdt niet met nieuwe banden rond. En dat was slechts het begin.

Onderzoek naar zwart verzuim

Mr. F.H.A. ter Huurne, advocaat en partner bij Lexence schrijft over de wettelijke kaders waarbinnen een werkgever bij een onderzoek naar mogelijk zwart verzuim moet opereren.

En verder leest u onder andere over het voeren van integriteitsgesprekken, hebben we een column van Fred Teeven, directeur van Verinq over het belang van continu├»teit, lichten we onze CEO-firewall aan u toe en beschrijven we nog twee verschillende casussen voor u.

Veel leesplezier gewenst.

Download de Hoffmann Tips


Cover Hoffmann Tips #238

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.