Hoffmann Tips #240 - juni 2020

Principes vasthouden: juist nu!

Werken op afstand, een andere manier van samenwerken, misschien zelfs een lagere omzet. De impact van de coronacrisis is nog steeds in veel bedrijven voelbaar. Ook bij Hoffmann merken we dat de coronacrisis invloed heeft. Lees er meer over in de column van onze directeur Martijn van de Beek.

De crisis begon met grote gezondheidsrisico’s, maar de economische risico’s zijn inmiddels ook groot. Deze hogere ondernemingsrisico’s zullen ook verhoogde integriteitsrisico’s zoals fraude, diefstal, verduistering, corruptie en belangenverstrengeling met zich meebrengen. Het artikel op pagina 5 besteedt hier aandacht aan.

Phishing top 10 tips

De afgelopen periode is een stijging in cybercrime en dan met name phishing zichtbaar. Zo sturen hackers e-mails die afkomstig lijken van de organisatie zelf, waarin een (valse) link naar het thuiswerkbeleid, het meest actuele bedrijfsstatement over corona of een ‘cruciale’ update van gebruikte vergadersoftware is opgenomen. Wij geven u op pagina 6 tien tips om phishing tegen te gaan. 

Gijzelsoftware: hoe forensic ready bent u?

Het voorkomen van een mogelijke aanval met gijzelsoftware staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Maar wist u dat het net zo belangrijk is om te zorgen dat digitaal forensisch onderzoekers hun werk kunnen doen op het moment dat er wél een hack heeft plaatsgevonden? Hoe u forensic ready kunt worden leest u in het artikel op pagina 9.

En verder leest u onder andere over redenen waarom wij niet altijd onderzoek doen, mr. Frank ter Huurne van onze partner Lexence behandelt de (procedurele) aandachtspunten van ontslag wegens fraude en we beschrijven natuurlijk meerdere casussen voor u.

Veel leesplezier gewenst.

Lees de Hoffmann Tips

Hoffmann Tips 240 - juni 2020

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.