Hoffmann Tips #241 - november 2020

Sturen op gedrag, juist nu!

Ieder openbaar gebouw in Nederland wordt getest op onder andere brandveiligheid. Iedere auto ondergaat regelmatig een verplichte keuring (APK). En elk kind krijgt op school toetsen om kennis en de ontwikkeling daarvan te meten. Maar gedrag en integriteit, hoe meet je die? Juist nu een interessant en actueel onderwerp, omdat leidinggeven op afstand onder andere vraagt om meer vertrouwen op het morele kompas van medewerkers. Lees er meer over in de column van onze directeur Martijn van de Beek.

Weten wat er van je wordt verwacht is belangrijk, maar zegt niets over daadwerkelijk gedrag. Red Teaming op het gebied van integer gedrag biedt kansen om te zien hoe medewerkers handelen. Het artikel op pagina 4 en 5 besteedt hier uitgebreid aandacht aan.

Veel factuurfraude in coronatijd

De afgelopen periode zagen wij helaas een flinke toename van het aantal factuurfraudes, vaak met aanzienlijke schade. We geven u tips om u hier tegen te beschermen op pagina 7.
Op pagina 6 schrijven over een actuele casus waarbij een grote overheidsinstelling slachtoffer werd van factuurfraude met een schade van wel 1,7 miljoen euro. 

Whitepaper 'integriteit in de zorg'

We brengen u onze nieuwste whitepaper 'integriteit in de zorg' onder de aandacht. In het whitepaper staan wij stil bij verschillende misstanden die wij in de zorg tegenkomen zoals inkoopfraude, privacyschendingen, diefstal en ongewenste omgangsvormen. Op pagina 9 vindt u de inleiding. U kunt ook hier het whitepaper downloaden. 

En verder leest u onder andere over Corporate Services, de vernieuwde samenwerking tussen Hoffmann en Lexence;  mr. Amke Visser van onze partner Capra schrijft over integriteit binnen het onderwijs en we beschrijven natuurlijk meerdere casussen voor u.

Veel leesplezier gewenst.

Lees de Hoffmann Tips

Cover Hoffmann Tips #241 - november 2020

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.