Hoffmann Tips #242 - april 2021

Kwetsbaarheid en kansen!

De blokkade van het Suezkanaal door het containerschip Ever Given. Wie heeft dat nog kunnen missen in het nieuws de afgelopen weken? De wereldwijde aanvoer van goederen lag plat door één schip. Een enkel schip dat dagenlang de belangrijke vaarroute door het Suezkanaal blokkeerde en zo zorgde voor een enorme schadepost. Een duidelijk voorbeeld van hoe kwetsbaar we onbewust zijn ... Maar hoe kwetsbaar is uw organisatie? Welke processen kunnen uw organisatie verlammen? Kent u uw kwetsbaarheden? Ik kan u alleen maar aanraden om de eigen kwetsbaarheden van uw organisatie goed in beeld te brengen. Alleen dan kunt u bewust kiezen welke risico’s u wenst te accepteren en welke maatregelen passend acht om uw organisatie zo goed mogelijk beschermen aldus Martijn van de Beek in zijn column op pagina 2.

Cover Hoffmann Tips 242 - april 2021

Ongewenst gedrag

We besteden veel aandacht aan 'ongewenst gedrag' en specifiek 'seksuele intimidatie' op pagina 3. We schetsen een specifieke casus, u kunt de nieuwste aflevering van de Hoffmann Updates bekijken, de whitepaper 'ongewenst gedrag op de werkvloer' is te downloaden en u kunt de online talkshow die 16 maart jl plaatsvond met dit specifieke onderwerp terugkijken.

Samenwerking met Euler Hermes  

Verzekeraar Euler Hermes Nederland en Hoffmann hebben de handen ineengeslagen om de ondernemers in Nederland te helpen fraude zoveel als mogelijk te voorkomen en de eventuele schade door fraude te verzekeren. U leest het nieuwsartikel op pagina 5.

En verder leest u onder andere over de casus van VodafoneZiggo waarbij een interim Corporate Security manager werd ingezet vanuit Hoffmann; in iedere editie vertelt een van de medewerkers van Hoffmann over een interessante casus uit zijn vakgebied, dit keer is Mo Ballari aan het woord; een reconstructie van een onderzoek naar factuurfraude en nog veel meer. 

Veel leesplezier gewenst.

Lees de Hoffmann Tips

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.