Hoffmann Tips #243 - november 2021

Trends vertaald naar de praktijk

Veel van ons werk doen we bij de klant. Daardoor komen we bij allerlei bedrijven over de vloer: van mkb-bedrijven tot multinationals. En dat betekent dat we bewust en onbewust ook ontwikkelingen binnen die bedrijven oppikken. Ontwikkelingen die ook in de maatschappij spelen. Welke trends zien we voor de komende tijd? Het leek ons goed om daar eens met een trendwatcher over te spreken.

We hebben Lieke Lamb bij ons uitgenodigd, zij volgt al meer dan 20 jaar technologische, sociale en economisch trends. Samen zoomden we in op ons vakgebied: welke trends zien we als het gaat om fraude en integriteit? Waar wij ons voornamelijk richten op de Nederlandse markt, kijkt Lieke ook naar internationale ontwikkelingen. Zo spraken we bijvoorbeeld over digitalisering in combinatie met thuiswerken, de generatie boomers en de quantified workspace. Lees er meer over op pagina 4 en 5.

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Eén van de trends die al het hele jaar zichtbaar is, is ongewenst gedrag op de werkvloer. Men accepteert minder van elkaar en we zien dat dat er meer gemeld wordt. Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met People Intouch, een organisatie die gespecialiseerd is in Speakup-regelingen. Op pagina 11 leest u daar meer over.

Screening wethouders

Op 16 maart 2022 mogen kiezers weer naar de stembus, dit keer om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Kort daarna zullen in veel gemeenten nieuwe wethouders aantreden. Hoe belangrijk is het om kandidaat wethouders vooraf op integriteit te laten screenen? En wat houdt het integriteitsonderzoek van Hoffmann in? U leest het op pagina 12 en op de pagina ernaast vertelt onze collega Luce over o.a. de pre-employment screenings die zij voor Hoffmann uitvoert. 

En natuurlijk hebben we weer verschillende casusverhalen voor u uitgewerkt.

Veel leesplezier met deze Hoffmann Tips.

Lees de Hoffmann Tips

Cover Hoffmann Tips #243 - november 2021

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.