Hoffmann Tips #248 - juni 2024

Het is de hoogste tijd

Bouwvakkers vonden explosieven in de grond, vlakbij een NAVO-pijpleiding in Duitsland. Een landelijke, grote pinstoring veroorzaakte urenlang problemen met betalingen. Zomaar twee voorbeelden van gebeurtenissen die de afgelopen maand in het nieuws waren. Gebeurtenissen die ons aan het denken moeten zetten. Want het is de hoogste tijd om risico’s serieus te nemen.

Businesscontinuïteitsplan: In 5 stappen goed voorbereid

Elk businesscontinuïteitsplan is maatwerk, want geen enkel bedrijf is hetzelfde. Daarom laten we u in dit artikel zien welke 5 stappen u in ieder geval moet zetten om tot een passend plan te komen. Zo is de eerste stap; bepaal uw kernprocessen en toelaatbare uitval. Lees meer op pagina 6 & 7 zodat uw organisatie goed voorbereid is op calamiteiten.

Steeds vaker diefstal van medicijnen in de zorg

Eerder dit jaar was er een uitgebreide reportage in de nieuwsuitzending van 1Vandaag over de toename van diefstal van medicijnen in de zorg. Ron Nieuwendijk, senior consultant Fraude & Integriteit bij Hoffmann kwam hier ook aan het woord. Wat zien we gebeuren? Wat zijn de oorzaken en wat kunt u doen?

En verder

We geven praktijkvoorbeelden die laten zien dat cybersecurity zonder goede fysieke beveiliging nergens is. Collega Tara Dierick vertelt in haar column over de actualiteiten uit haar vakgebied: Ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Verder geven we vijf praktische tips over hoe een organisatie zich kan voorbereiden op een demonstratie. En bij 'specialist aan het woord' vertelt Ingrid enthousiast over haar boeiende werkzaamheden als fraudeonderzoeker.

En natuurlijk hebben we verschillende casusverhalen uitgewerkt, waaronder een casus over een uit de hand gelopen bedrijfsfeest.

Veel leesplezier met deze Hoffmann Tips.

Lees de Hoffmann Tips #248


Hoffmann_tips_248_-_juni_2024.png

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.