Hoffmann Tips - cyberspecial

Hacked!

Lees de Hoffmann Tips - cyberspecial

Hierbij presenteer ik u de nieuwste Hoffmann Tips, die volledig in het teken staat van Cybersecurity. Waar de meeste mensen Hoffmann voornamelijk kennen van onze fraudeonderzoeken, zijn we de afgelopen jaren enorm gegroeid op het gebied van Cybersecurity. Het is een onderwerp waar je niet meer om heen kunt als organisatie. Helaas neemt met alle nieuwe technologieën de cybercrime ook toe en worden steeds meer organisaties slachtoffer van bijvoorbeeld phishing e-mails, ransomware, spamberichten, virussen, et cetera. Er wordt zelfs door experts gesteld dat bijna tweederde van de Nederlandse bedrijven al eens slachtoffer is geweest van cybercrime.

Hoffmann aanpak 

De hoogste tijd om u meer te vertellen over de Hoffmann aanpak, wij zijn geen ‘standaard’ cybersecuritybedrijf. Onze afdeling Fraude & Integriteit is van oudsher gespecialiseerd in dadergericht onderzoek, dat biedt een unieke benadering van cyberincidenten. Dit kwam mooi naar boven in de casus die we op pagina 8 beschrijven. Door middel van digitaal onderzoek konden we een dader opsporen. Op de pagina er naast leest u een casus die we in 2004 publiceerden in de toen nog ‘Recherchetips’. Ik neem u kort mee hoe we hier 17 jaar later naar kijken.

Specialisten aan het woord

Er komen meerdere collega’s van mij aan het woord. Zo bestudeert Floor, sociaal psycholoog binnen Hoffmann, het menselijk handelen bij cyberincidenten. Want hoe goed u uw beveiliging ook heeft ingericht, er zit altijd een persoon achter en weet hij/zij wel hoe cyberveilig te handelen? Mijn collega Willem is de coördinator van ons digitale forensisch team en vertelt over o.a. ‘forensic ready’ zijn. Dat is ook van belang als u als organisatie slachtoffer bent van ransomware. Wij geven u een aantal tips om te voorkomen dat u slachteroffer wordt.

We werken regelmatig voor verschillende rekenkamercommissies en gemeenten met concrete onderzoeken naar de informatiebeveiliging door bijvoorbeeld het doen van inloop-, phishing- of penetratietesten. Mijn collega’s Mathijs en Nina vertellen daar over.

Het is en blijft voor mij de uitdaging om de klant te helpen met de juiste dienstverlening. Zowel de klant die ‘iets wil gaan doen’ aan zijn informatiebeveiliging tot de klant die dit ‘al goed op orde heeft’ en dit bijvoorbeeld wilt laten testen. De mogelijkheden zijn divers en dat maakt deze baan zo uitdagend.

Veel leesplezier!

Mo Ballari

Consultant Cybersecurity & Security Risk Management

Cover Hoffmann Tips - cyberspecial

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.