Hoffmann Tips Special - Cybersecurity & Risk management

Niet óf, maar wánneer. Bent u goed voorbereid?

Brandblussers worden elk jaar verplicht gecontroleerd binnen uw organisatie. Rookmelders worden geregeld getest. En de bhv’ers gaan elk jaar op herhaaltraining voor up-to-date kennis. Het zijn voorbeelden van concrete en zichtbare manieren waarop u uw bedrijf beschermt. Veel minder zichtbaar en een stuk abstracter is cybersecurity binnen uw bedrijf.

Een hackdemo waar je mond van openvalt

Een live hackdemo is een prachtig middel om gasten in een zaal te laten zien hoe 'gemakkelijk' het kan zijn om een netwerk te hacken. Tijdens een evenement waar 100 mkb’ers aanwezig waren liet een van onze ervaren pentesters zien hoe hacken werkt en welke fases daarbij doorlopen worden. Op een splitscreen zien de mkb’ers wat de hacker ziet en doet én wat het fictieve slachtoffer in zijn scherm ziet. Van de klik op een verkeerde link naar het binnenkomen van een lokaal systeem naar het benutten van het lokaal systeem tot het binnenkomen van het organisatiesysteem.

Klantverhaal: interview met Jeroen van Oort (Rekenkamercommissie) en Mo Ballari (Hoffmann)

Hoffmann heeft een onderzoek naar informatiebeveiliging bij de gemeente Opmeer en Medemblik uitgevoerd in opdracht van de Rekenkamercommissie. In dit artikel vertellen Jeroen van Oort, voorzitter van deze Rekenkamercommissie en Mo Ballari, senior consultant Hoffmann, over de geslaagde samenwerking. 

En verder

We leggen u uit hoe een nulmeting informatiebeveiliging in zijn werk gaat aan de hand van het 'maturity model'. We vertellen over de NIS2, een nieuwe Europese richtlijn voor cybersecurity en over het belang van een crisistraining. Het casusverhaal gaat over een inlooptest waarbij onze mystery guest een vestiging in Afrika moet binnenkomen. En bij 'specialist aan het woord' vertelt Isa enthousiast over haar boeiende werkzaamheden als consultant Cybersecurity & Risk management.

Veel leesplezier met deze Hoffmann Tips.

Lees de Hoffmann Tips Special I Cybersecurity & Risk management


Cover Hoffmann Tips special - Cybersecurity & Risk management

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.