Iemand die verantwoordelijk is voor het beheersen van de risico’s ten aanzien van de kroonjuwelen van uw organisatie. Heeft u deze rol al belegd? En heeft deze medewerker voldoende kennis en ervaring om deze rol volledig zelfstandig in te vullen?

Kroonjuwelen

Uw organisatie beschikt hoogstwaarschijnlijk over gevoelige persoonsgegevens. Maar ook grote geldstromen, kwetsbare kennis en expertise of systemen die bij niet functioneren zorgen voor directe verliezen. Dit zijn allemaal voorbeelden van kroonjuwelen voor organisaties. Het is belangrijk om uw kroonjuwelen goed te kennen. Welke risico’s kunt en wilt u ten aanzien hiervan accepteren en welke risico’s wilt u aanpakken? Vervolgens is het van belang deze risico’s te beheersen. Een (Chief) Information Security Officer – (C)ISO speelt hierbij een cruciale rol.

Rol van een (C)ISO

Een (C)ISO is binnen uw organisatie verantwoordelijk voor het realiseren van de informatiebeveiliging en het beheersen van de risico’s ten aanzien van uw kroonjuwelen. Afhankelijk van de aard van uw kroonjuwelen en de groei van uw organisatie zult u meer of minder in informatiebeveiliging moeten investeren. De rol van een (C)ISO groeit hierin mee.

(C)ISO ondersteuning

Hoffmann biedt ondersteuning aan (C)ISO’s die willen groeien in hun rol. Deze ondersteuning bestaat onder meer uit het helpen formuleren van beleid, het adviseren over technische maatregelen of het helpen onderzoeken waarom bepaald gewenst cyberveilig gedrag niet optreedt. Ook geven wij training over de rol en coaching bij vragen die een (C)ISO heeft over issues die hij dagelijks het hoofd moet bieden. Deze coaching richt zich op het deel van de rol waarin een (C)ISO zich van nature minder comfortabel voelt. Daarnaast kan Hoffmann helpen een ISO 27001 of NEN 7510 certificering te verkrijgen.

Zeker als de (C)ISO geen fulltime rol is binnen een organisatie is er vaak onvoldoende expertise voorhanden. Hoffmann kan vanuit een brede en jarenlange ervaring met informatiebeveiliging op flexibele wijze deze ondersteunende en trainende rol vervullen.

Meer informatie?

Bent u benieuwd hoe u uw CISO door Hoffmann kunt laten ondersteunen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten wisselen hierover graag met u van gedachten.

088-2986600

info@hoffmann.nl

Contactformulier CISO ondersteuning

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.