Cybersecurity Risk management

Rekenkamercommissie gemeente Opmeer en Medemblik

De Rekenkamercommissie van de gemeenten Opmeer en Medemblik heeft Hoffmann de opdracht gegeven voor een onderzoek naar de informatiebeveiliging bij de gemeente Opmeer en Medemblik. In deze casus vertellen Jeroen van Oort, voorzitter van de Rekenkamercommissie, en Mo Ballari, senior consultant Cybersecurity & Risk management bij Hoffmann, daar meer over.

Cybersecurity

Open Line

Een van de bedrijven die een pentest door Hoffmann heeft laten uitvoeren is managed service provider Open Line. In deze casus vertellen Eric IJpelaar, Security & Privacy Officer bij Open Line, en Mathijs, ICT Security Consultant bij Hoffmann, over die samenwerking.

Fraude & Integriteit

Spandex

De blik van de controller viel toevallig op het onjuiste rekeningnummer van een leverancier die hij kende. Dat bracht alles aan het rollen. Dat rekeningnummer lijkt helemaal niet te kloppen met het rekeningnummer op de factuur. Als hij het uitzoekt, blijkt het rekeningnummer van zijn administratieve collega te zijn. De collega die vandaag vrij is, maar normaal de batches klaarzet op vrijdag. 

Fraude & Integriteit

Van der Hoeven Kliniek

Om medewerkers van justitiële inrichtingen te leren hoe zij een controle  kunnen uitvoeren op digitale voorwerpen, ontwikkelde Hoffmann de workshop ‘Digitaal Forensisch Onderzoek, eerstelijnscontrole’.

Cybersecurity Risk management

VodafoneZiggo

De Senior Manager Corporate Security van VodafoneZiggo gaat met pensioen. Ook VodafoneZiggo was op zoek naar die speld in de hooiberg en die was niet zomaar gevonden.

Fraude & Integriteit

Port of Amsterdam

In fraudeonderzoeken naar factuur- en CEO-fraude zien wij vaak dat betalingsprocessen van  organisaties niet 100% waterdicht zijn. Port of Amsterdam liet Hoffmann een audit doen op het betaalproces doen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.