Click here for the English version

DEF CON (of Def Con) is een van de grootste hacker-conferenties ter wereld en vindt jaarlijks plaats in Las Vegas. Afgelopen maand vond deze na 2 jaar eindelijk weer fysiek plaats van 11 t/m 14 augustus.

Het evenement bestaat uit lezingen, workshops, ontmoetingen en wedstrijden. De congresvloer is ingericht met meerdere ‘villages’ waaronder Aerospace Village, Red Team Village en Car Hacking Village. De bezoekers en sprekers komen vanuit de hele wereld en het congres  is naar verwachting  door meer dan 5.000 geïnteresseerden bezocht.

Utku op DEF CON

Onze ethical hacker Utku Yildirim was erbij èn gaf een presentatie. Hij vertelt erover:

“Ik mocht een presentatie geven over “Self No-Fly Area Designing for UAV”. Mijn methode maakt het mogelijk om een ​​no-fly-gebied te creëren door signalen te verspreiden die de coördinaten van elk geselecteerd gebied kunnen weergeven als gps-coördinaten van de luchthaven met meerdere radiofrequentie-apparaten. Ik kreeg verschillende reacties na mijn presentatie, door de actuele incidenten in de wereld is het een interessant, en vooral relevant onderwerp gaven de deelnemers terug. Na afloop deelden we ideeën over de ontwikkeling van de methode, het is op zich gemakkelijk te maken, maar het moet zo slim als mogelijk worden bedacht. Dat is het leuke van DEF CON, om ook met andere cyberexperts in contact te komen en over ideeën te sparren.

Mijn meest bijzondere moment tijdens DEF CON was de ontmoeting met NASA’s head of cybersecurity. Met hem heb ik ervaringen en ideeën gedeeld tijdens de pilot-, hacker- en astronautenbijeenkomsten.“

Dat Hoffmann een presentatie kon geven op dit grote congres was een buitenkans. Met een steeds groter groeiend team van ethical hackers/ red teamers timmert Hoffmann flink aan de weg als Cybersecurity bedrijf. De bijzondere aanpak van Hoffmann spreekt steeds meer organisaties en publieke instanties aan. Naast de pentesten die de hackers van Hoffmann op de techniek uitvoeren wordt ook de menskant mee genomen door het team gedragswetenschappers. Want al is de techniek zo goed dichtgetimmerd voor aanvallen van buitenaf, dan nog kunnen cybercriminelen via medewerkers het netwerk op komen door bijvoorbeeld een voice phishing aanval. Door medewerkers bewust te maken van de risico’s en hen te faciliteren zodat zij zich cyberveilig kunnen gedragen, zorgt u ervoor dat uw organisatie pas echt cyberveilig is.

Martijn van de Beek, directeur van Hoffmann
"Hoffmann is uniek in haar combinatie van technische experts en experts op het gebied van de sociale psychologie. Veel cybersecuritybedrijven waarschuwen voor de “zwakheden” van de mens. Hoffmann ziet haar gedragsaanpak als de mogelijkheid om van de mens een sterke schakel te maken."

Ons motto met een knipoog: ”Je laat een psycholoog geen firewall configureren, waarom dan wel een aanpak op de mens met IT-ers?”.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de presentatie van Utku of de aanpak van Hoffmann op het gebied van cybersecurity? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

0882986600

info@hoffmann.nl

Cybersecurity & Security Risk Management

Krappe arbeidsmarkt? Dan is een pre-employment screening juist belangrijk!

Op dit moment hebben vrijwel alle werkgevers moeite om aan geschikt personeel te komen. De verwachting is dat hier ook in 2023 geen verandering in komt. Voor u als werkgever kan het dan verleidelijk zijn om de pre-employment screening maar over te slaan. Want er is nu een kandidaat, vind maar eens een andere. Waarom dit onverstandig én onnodig is leest u in dit artikel.

Cybersecurity & Security Risk Management

Wees tijdens de decemberdrukte extra alert op phishing!

Dat phishing inmiddels is uitgegroeid tot een echte business case voor cybercriminelen, is u inmiddels vast wel bekend. Onlangs nog werd een groot phishing netwerk opgerold. Maar wist u ook dat cybercriminelen de decemberdrukte aangrijpen om extra veel aanvallen uit te voeren? 

Cybersecurity & Security Risk Management

Weet u met wie u zaken doet? Het belang van een tijdige Integrity Due Diligence

Stel, u gaat een bedrijf overnemen. Of u gaat een strategische samenwerking aan. Misschien wel met een buitenlandse partner uit een land waar u minder bekend mee bent. En de gesprekken zijn al in de eindfase, volgende week moet er getekend worden. Maar dan krijgt u signalen dat de aandeelhouders van de andere partij een dubieus verleden hebben. Wat nu? Met een tijdige Integrity Due Diligence had u deze spagaat kunnen voorkomen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.