Click here for the English version

DEF CON (of Def Con) is een van de grootste hacker-conferenties ter wereld en vindt jaarlijks plaats in Las Vegas. Afgelopen maand vond deze na 2 jaar eindelijk weer fysiek plaats van 11 t/m 14 augustus.

Het evenement bestaat uit lezingen, workshops, ontmoetingen en wedstrijden. De congresvloer is ingericht met meerdere ‘villages’ waaronder Aerospace Village, Red Team Village en Car Hacking Village. De bezoekers en sprekers komen vanuit de hele wereld en het congres  is naar verwachting  door meer dan 5.000 geïnteresseerden bezocht.

Utku op DEF CON

Onze ethical hacker Utku Yildirim was erbij èn gaf een presentatie. Hij vertelt erover:

“Ik mocht een presentatie geven over “Self No-Fly Area Designing for UAV”. Mijn methode maakt het mogelijk om een ​​no-fly-gebied te creëren door signalen te verspreiden die de coördinaten van elk geselecteerd gebied kunnen weergeven als gps-coördinaten van de luchthaven met meerdere radiofrequentie-apparaten. Ik kreeg verschillende reacties na mijn presentatie, door de actuele incidenten in de wereld is het een interessant, en vooral relevant onderwerp gaven de deelnemers terug. Na afloop deelden we ideeën over de ontwikkeling van de methode, het is op zich gemakkelijk te maken, maar het moet zo slim als mogelijk worden bedacht. Dat is het leuke van DEF CON, om ook met andere cyberexperts in contact te komen en over ideeën te sparren.

Mijn meest bijzondere moment tijdens DEF CON was de ontmoeting met NASA’s head of cybersecurity. Met hem heb ik ervaringen en ideeën gedeeld tijdens de pilot-, hacker- en astronautenbijeenkomsten.“

Dat Hoffmann een presentatie kon geven op dit grote congres was een buitenkans. Met een steeds groter groeiend team van ethical hackers/ red teamers timmert Hoffmann flink aan de weg als Cybersecurity bedrijf. De bijzondere aanpak van Hoffmann spreekt steeds meer organisaties en publieke instanties aan. Naast de pentesten die de hackers van Hoffmann op de techniek uitvoeren wordt ook de menskant mee genomen door het team gedragswetenschappers. Want al is de techniek zo goed dichtgetimmerd voor aanvallen van buitenaf, dan nog kunnen cybercriminelen via medewerkers het netwerk op komen door bijvoorbeeld een voice phishing aanval. Door medewerkers bewust te maken van de risico’s en hen te faciliteren zodat zij zich cyberveilig kunnen gedragen, zorgt u ervoor dat uw organisatie pas echt cyberveilig is.

Martijn van de Beek, directeur van Hoffmann
"Hoffmann is uniek in haar combinatie van technische experts en experts op het gebied van de sociale psychologie. Veel cybersecuritybedrijven waarschuwen voor de “zwakheden” van de mens. Hoffmann ziet haar gedragsaanpak als de mogelijkheid om van de mens een sterke schakel te maken."

Ons motto met een knipoog: ”Je laat een psycholoog geen firewall configureren, waarom dan wel een aanpak op de mens met IT-ers?”.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de presentatie van Utku of de aanpak van Hoffmann op het gebied van cybersecurity? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

0882986600

info@hoffmann.nl

Cybersecurity & Security Risk Management

Trends in cv-fraude: waar het opleuken stopt en fraude start

Stel, u ziet de vacature van uw dromen voorbijkomen. Het internationale bedrijf in uw woonplaats zoekt een sales director om een groot salesteam aan te sturen, leidinggevende ervaring is een pré. Nu heeft u tijdens een vakantieperiode wel eens uw huidige manager waargenomen, maar naar verwachting komt u daarmee niet door de eerste ronde. Komt u dan in de verleiding om uw ‘leidinggevende ervaring’ iets aan te dikken

Cybersecurity & Security Risk Management

Zakelijke relatie aangaan? Reputatieschade voorkomen? Doe onderzoek!

Als we privé iets kopen, bijvoorbeeld via Marktplaats of een webshop, vinden we het tegenwoordig heel normaal om te controleren of de verkoper wel betrouwbaar is. Door schade en schande zijn we wijzer én voorzichtiger geworden. Gek genoeg zijn bedrijven vaak een stuk onvoorzichtiger als ze in zee gaan met een nieuwe zakenpartner.

Cybersecurity & Security Risk Management

Twee onmisbare elementen voor een (digitaal) forensisch onderzoek

Stel, u krijgt een anonieme melding dat een van uw medewerkers bezig is om uw bedrijfsgeheimen aan de concurrent te verkopen. Deze melding maakt u nogal zenuwachtig, want de potentiële schade is enorm. U wilt  dus direct een digitaal onderzoek laten uitvoeren en het e-mailverkeer van de betreffende medewerker monitoren. Maar dan loopt u tegen twee problemen aan, want uw organisatie is niet forensic ready en u heeft geen e-mail en internetprotocol.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.