Click here for the English version

DEF CON (of Def Con) is een van de grootste hacker-conferenties ter wereld en vindt jaarlijks plaats in Las Vegas. Afgelopen maand vond deze na 2 jaar eindelijk weer fysiek plaats van 11 t/m 14 augustus.

Het evenement bestaat uit lezingen, workshops, ontmoetingen en wedstrijden. De congresvloer is ingericht met meerdere ‘villages’ waaronder Aerospace Village, Red Team Village en Car Hacking Village. De bezoekers en sprekers komen vanuit de hele wereld en het congres  is naar verwachting  door meer dan 5.000 geïnteresseerden bezocht.

Onze ethical hacker Utku Yildirim was erbij èn gaf een presentatie. Hij vertelt erover:

“Ik mocht een presentatie geven over “Self No-Fly Area Designing for UAV”. Mijn methode maakt het mogelijk om een ​​no-fly-gebied te creëren door signalen te verspreiden die de coördinaten van elk geselecteerd gebied kunnen weergeven als gps-coördinaten van de luchthaven met meerdere radiofrequentie-apparaten. Ik kreeg verschillende reacties na mijn presentatie, door de actuele incidenten in de wereld is het een interessant, en vooral relevant onderwerp gaven de deelnemers terug. Na afloop deelden we ideeën over de ontwikkeling van de methode, het is op zich gemakkelijk te maken, maar het moet zo slim als mogelijk worden bedacht. Dat is het leuke van DEF CON, om ook met andere cyberexperts in contact te komen en over ideeën te sparren.

Mijn meest bijzondere moment tijdens DEF CON was de ontmoeting met NASA’s head of cybersecurity. Met hem heb ik ervaringen en ideeën gedeeld tijdens de pilot-, hacker- en astronautenbijeenkomsten.“

Utku op DEF CON

Dat Hoffmann een presentatie kon geven op dit grote congres was een buitenkans. Met een steeds groter groeiend team van ethical hackers/ red teamers timmert Hoffmann flink aan de weg als Cybersecurity bedrijf. De bijzondere aanpak van Hoffmann spreekt steeds meer organisaties en publieke instanties aan. Naast de pentesten die de hackers van Hoffmann op de techniek uitvoeren wordt ook de menskant mee genomen door het team gedragswetenschappers. Want al is de techniek zo goed dichtgetimmerd voor aanvallen van buitenaf, dan nog kunnen cybercriminelen via medewerkers het netwerk op komen door bijvoorbeeld een voice phishing aanval. Door medewerkers bewust te maken van de risico’s en hen te faciliteren zodat zij zich cyberveilig kunnen gedragen, zorgt u ervoor dat uw organisatie pas echt cyberveilig is.

Martijn van de Beek, directeur van Hoffmann

"Hoffmann is uniek in haar combinatie van technische experts en experts op het gebied van de sociale psychologie. Veel cybersecuritybedrijven waarschuwen voor de “zwakheden” van de mens. Hoffmann ziet haar gedragsaanpak als de mogelijkheid om van de mens een sterke schakel te maken."

Ons motto met een knipoog: ”Je laat een psycholoog geen firewall configureren, waarom dan wel een aanpak op de mens met IT-ers?”.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de presentatie van Utku of de aanpak van Hoffmann op het gebied van cybersecurity? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

0882986600

info@hoffmann.nl

Cybersecurity

Defensie (bijna) gehackt door China, hoe zit het met uw organisatie?

Vorige week maakte de MIVD bekend dat het geavanceerde Chinese spionagesoftware heeft aangetroffen op een computersysteem van de Nederlandse krijgsmacht. Het ging om malware waarmee de Chinezen gebruik maakten van een bekende kwetsbaarheid in FortiGate-apparaten van Fortinet. Volgens de MIVD en de AIVD past deze aanval binnen een bredere trend, waarin publiek benaderbare edge devices, zoals firewalls, VPN-servers en e-mailservers worden misbruikt om een organisatie binnen te dringen.

Cybersecurity

Informatiezuil gehackt, uw organisatie plat?

Stel, u heeft een elektronicawinkel. En daar heeft u een aantal laptops, tablets en mobiele telefoons opgesteld staan. Voor klanten, om te testen en uit te proberen. Of u heeft in uw winkel een digitale informatiezuil staan. Daarop kunnen uw klanten bijvoorbeeld opzoeken wat er in andere vestigingen nog op voorraad is. Hoe voorkomt u dan dat via deze apparatuur uw complete netwerk wordt gehackt?

Cybersecurity

Het is niet de vraag óf u het slachtoffer wordt van een cyberaanval, maar wanneer

Op 6 december 2022 werd de stad Antwerpen getroffen door een grote cyberaanval. Hackers drongen de IT-systemen binnen en legden ze plat. De hack heeft tot op de dag van vandaag gevolgen voor het personeel en de inwoners van de stad. Zo werken de systemen van het zwembad, de bibliotheek en de afdeling die vergunningen moet verlenen nog steeds niet naar behoren. Bovendien kost de hack de gemeente minstens 95 miljoen euro, zo werd onlangs bekend. Ook is inmiddels gebleken dat de gemeente meerdere malen gewaarschuwd was voor kwetsbaarheden.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.