Hoffmann en KPN Security intensiveren de onderlinge samenwerking. Martijn van de Beek (directeur Hoffmann) en Marcel van Oirschot (Executive Vice President KPN Security) plaatsten tijdens NLSecure[ID], het evenement van KPN Security dat op 28 januari plaatsvond, beiden hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

GGI Veilig-programma

KPN is met meer dan 130 jaar ervaring een begrip in ondernemend Nederland en biedt samen met KPN Security een volledig securityportfolio en bijbehorende dienstverlening om private en publieke organisaties te helpen in de groei naar digitale weerbaarheid. Mede door die positie is KPN Security de grote winnaar van de GGI Veilig-aanbesteding en actief op alle drie de percelen.

Naast dat KPN zijn eigen REDteam met ethical hackers heeft, wordt binnen GGI Veilig samengewerkt met Hoffmann. Die samenwerking heeft onder andere betrekking op het uitvoeren van pentesten en forensisch onderzoek. KPN Security consultancy helpt de risico’s in kaart te brengen en zo stap voor stap de digitale weerbaarheid van bedrijven te vergroten en vervolgens een securitybeleid te ontwikkelen van reactief naar risico gebaseerd.

De juiste verwoording, conclusies en aanbevelingen en een discrete manier van werken zijn van cruciaal belang. Hoffmann kent dit speelveld en heeft zich bewezen in het publieke domein.”

Aldus Marcel Van Oirschot (Executive Vice President KPN Security).

Bewezen in het publieke domein

“Wij hebben gekeken welke partij ons op dit gebied het beste kan ondersteunen”, zegt Van Oirschot. “Hoffmann heeft een uitstekende reputatie en kent de gemeentemarkt en de bijbehorende stakeholders. De uitkomsten van een pentest of forensisch onderzoek kunnen tevens terechtkomen bij burgemeesters en wethouders, de Rekenkamer, of de burgers. De juiste verwoording, conclusies en aanbevelingen en een discrete manier van werken zijn dan van cruciaal belang. Hoffmann kent dit speelveld en heeft zich bewezen in het publieke domein.”

“De inzet van Hoffmann voor pentesten borgt daarnaast ook een zuivere balans tussen de inrichting van de securityomgeving en de toetsing op deze inrichting. Ook bij levering van diensten uit perceel 1 en 2 door KPN wordt door deze samenwerking een objectieve toetsing gewaarborgd”, aldus Van Oirschot.

Martijn van de Beek: “In KPN Security consultancy vinden wij de ideale partner, met een zelfde visie op cybersecurity en cyberweerbaarheid en met veel kennis en ervaring in deze specifieke markt. Vanuit Hoffmann kunnen wij met onze pentesten kwetsbaarheden zichtbaar maken in systemen, in processen en bij de mensen die hiermee werken, waar KPN vervolgens meteen concreet toepasbare oplossingen kan bieden. Door deze samenwerking ontstaat een ijzersterke combinatie.”

Hoffmann gelooft in het daadwerkelijk testen. Het lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. In haar tests valt Hoffmann Cybersecurity de te testen IT-systemen aan zoals een hacker dat ook zou doen met gebruik making van alle zwakheden, zowel in de IT systemen zelf als die van de mens die met deze IT systemen werkt. Gevonden kwetsbaarheden worden gebruikt om (dieper) in systemen en netwerken door te dringen. Door de impact van de kwetsbaarheid aan te tonen in de rapportage ontstaat de urgentie tot aanscherping van beveiliging. Dit maakt organisaties daadwerkelijk veiliger.

Meer weten?

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

088-2986600

info@hoffmann.nl

Cybersecurity & Security Risk Management

Hoffmann signaleert grote toename in ongewenst gedrag op de werkvloer

De laatste tijd wordt Hoffmann weer veel ingeschakeld in onderzoeken naar ongewenst gedrag op de werkvloer: pesten, discriminatie en seksuele intimidatie. En dat laatste zó vaak, dat er wel sprake lijkt van een opleving van de #Metoo-meldingen. Uiteraard voeren wij in die zaken gedegen onderzoek uit, maar veel organisaties zouden ook gebaat zijn bij onze preventieve aanpak.

Cybersecurity & Security Risk Management

Riskmanagement in tijden van een (corona)crisis - deel 2 van een 2-luik

Een crisissituatie, zoals de huidige coronacrisis, vraagt eerst om crisismanagement. Zo probeert u op dit moment, net als de meeste andere bedrijven, de primaire processen van de organisatie operationeel te houden. Bijvoorbeeld door thuiswerken mogelijk te maken, of processen rondom ziekmeldingen te coördineren. Prima, maar als dat eenmaal is geregeld, is er vanuit de leiding van uw organisatie een breder perspectief op de langere termijn vereist.

Cybersecurity & Security Risk Management

Thuiswerken vanwege het coronavirus? Let op deze risico’s! - deel 1 van een 2-luik

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Maatregelen worden alsmaar ingrijpender en steeds meer mensen werken vanuit huis. Zoals we altijd zien bij actuele gebeurtenissen, proberen cybercriminelen hier op allerlei manieren misbruik van te maken. In dit artikel schetsen we verschillende risico’s en geven we u praktische tips om te zorgen dat uw organisatie niet ook nog wordt geraakt door cybervirussen .


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.