Hoffmann en KPN Security intensiveren de onderlinge samenwerking. Martijn van de Beek (directeur Hoffmann) en Marcel van Oirschot (Executive Vice President KPN Security) plaatsten tijdens NLSecure[ID], het evenement van KPN Security dat op 28 januari plaatsvond, beiden hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

GGI Veilig-programma

KPN is met meer dan 130 jaar ervaring een begrip in ondernemend Nederland en biedt samen met KPN Security een volledig securityportfolio en bijbehorende dienstverlening om private en publieke organisaties te helpen in de groei naar digitale weerbaarheid. Mede door die positie is KPN Security de grote winnaar van de GGI Veilig-aanbesteding en actief op alle drie de percelen.

Naast dat KPN zijn eigen REDteam met ethical hackers heeft, wordt binnen GGI Veilig samengewerkt met Hoffmann. Die samenwerking heeft onder andere betrekking op het uitvoeren van pentesten en forensisch onderzoek. KPN Security consultancy helpt de risico’s in kaart te brengen en zo stap voor stap de digitale weerbaarheid van bedrijven te vergroten en vervolgens een securitybeleid te ontwikkelen van reactief naar risico gebaseerd.

De juiste verwoording, conclusies en aanbevelingen en een discrete manier van werken zijn van cruciaal belang. Hoffmann kent dit speelveld en heeft zich bewezen in het publieke domein.”

Aldus Marcel Van Oirschot (Executive Vice President KPN Security).

Bewezen in het publieke domein

“Wij hebben gekeken welke partij ons op dit gebied het beste kan ondersteunen”, zegt Van Oirschot. “Hoffmann heeft een uitstekende reputatie en kent de gemeentemarkt en de bijbehorende stakeholders. De uitkomsten van een pentest of forensisch onderzoek kunnen tevens terechtkomen bij burgemeesters en wethouders, de Rekenkamer, of de burgers. De juiste verwoording, conclusies en aanbevelingen en een discrete manier van werken zijn dan van cruciaal belang. Hoffmann kent dit speelveld en heeft zich bewezen in het publieke domein.”

“De inzet van Hoffmann voor pentesten borgt daarnaast ook een zuivere balans tussen de inrichting van de securityomgeving en de toetsing op deze inrichting. Ook bij levering van diensten uit perceel 1 en 2 door KPN wordt door deze samenwerking een objectieve toetsing gewaarborgd”, aldus Van Oirschot.

Martijn van de Beek: “In KPN Security consultancy vinden wij de ideale partner, met een zelfde visie op cybersecurity en cyberweerbaarheid en met veel kennis en ervaring in deze specifieke markt. Vanuit Hoffmann kunnen wij met onze pentesten kwetsbaarheden zichtbaar maken in systemen, in processen en bij de mensen die hiermee werken, waar KPN vervolgens meteen concreet toepasbare oplossingen kan bieden. Door deze samenwerking ontstaat een ijzersterke combinatie.”

Hoffmann gelooft in het daadwerkelijk testen. Het lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. In haar tests valt Hoffmann Cybersecurity de te testen IT-systemen aan zoals een hacker dat ook zou doen met gebruik making van alle zwakheden, zowel in de IT systemen zelf als die van de mens die met deze IT systemen werkt. Gevonden kwetsbaarheden worden gebruikt om (dieper) in systemen en netwerken door te dringen. Door de impact van de kwetsbaarheid aan te tonen in de rapportage ontstaat de urgentie tot aanscherping van beveiliging. Dit maakt organisaties daadwerkelijk veiliger.

Meer weten?

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

088-2986600

info@hoffmann.nl

Cybersecurity

Defensie (bijna) gehackt door China, hoe zit het met uw organisatie?

Vorige week maakte de MIVD bekend dat het geavanceerde Chinese spionagesoftware heeft aangetroffen op een computersysteem van de Nederlandse krijgsmacht. Het ging om malware waarmee de Chinezen gebruik maakten van een bekende kwetsbaarheid in FortiGate-apparaten van Fortinet. Volgens de MIVD en de AIVD past deze aanval binnen een bredere trend, waarin publiek benaderbare edge devices, zoals firewalls, VPN-servers en e-mailservers worden misbruikt om een organisatie binnen te dringen.

Cybersecurity

Informatiezuil gehackt, uw organisatie plat?

Stel, u heeft een elektronicawinkel. En daar heeft u een aantal laptops, tablets en mobiele telefoons opgesteld staan. Voor klanten, om te testen en uit te proberen. Of u heeft in uw winkel een digitale informatiezuil staan. Daarop kunnen uw klanten bijvoorbeeld opzoeken wat er in andere vestigingen nog op voorraad is. Hoe voorkomt u dan dat via deze apparatuur uw complete netwerk wordt gehackt?

Cybersecurity

Het is niet de vraag óf u het slachtoffer wordt van een cyberaanval, maar wanneer

Op 6 december 2022 werd de stad Antwerpen getroffen door een grote cyberaanval. Hackers drongen de IT-systemen binnen en legden ze plat. De hack heeft tot op de dag van vandaag gevolgen voor het personeel en de inwoners van de stad. Zo werken de systemen van het zwembad, de bibliotheek en de afdeling die vergunningen moet verlenen nog steeds niet naar behoren. Bovendien kost de hack de gemeente minstens 95 miljoen euro, zo werd onlangs bekend. Ook is inmiddels gebleken dat de gemeente meerdere malen gewaarschuwd was voor kwetsbaarheden.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.